Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.11.2010 02:19 - ОЩЕ ЕДНА ПОЛЕЗНА МАНИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Бизнес   
Прочетен: 15592 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.11.2010 07:02



МИКРОБЛОГЪТ КАТО ИНСТРУМЕНТ НА МАРКЕТИНГА

(Откъс от моя курс по Интернет маркетинг "Как да започнем печеливш бизнес в Мрежата")

 

В българското Интернет пространство неотдавна се появиха и микроблог платформите. Тяхната концепция е копирана, разбира се, от twitter. Та какво в днешна България не е малко или повече копие на нещо чуждо?! Нашите най- популярни платформи към днешна дата са edno23.com и www.160.bg.

Тук му е мястото да изясним значението на хубавата българска думичка микроблог? Сигурно всеки е посещавал вече такива „блогове”. Какво е характерно за тях?...

Докато в същинския  блог поместваме дълги описателни текстове, в микроблоговете нещата са доста по- различни. Тук ние сме длъжни в рамките само на 140 символа да кажем на близки и не чак толкова близки, какво правим в момента! В микроблога пишем какво правим, какво ни вълнува, какво ни забавлява и ядосва. Ние описваме всъщност живота си в кратки съобщения, без ограничение в броя им на ден.

Всичко това може да е много полезно, особено когато постовете се четат от приятели, които също така постват в микроблоговете си. По този начин се създава една много интересна мрежова комуникация. Всички постват, четат, дискутират, общуват и колкото повече хора участват в тази мрежа, толкова по-интересно става всичко.

И не само това… Тази форма на комуникация може да бъде използвана за популяризация и реклама на комерсиални блогове и сайтове. Единственото нещо, което трябва да правите е това: помествайте в бележките си винаги линкове към вашите комерсиални сайтове. За останалото ще се погрижат ботовете на търсачките…

Напоследък twitter предоставя някои фантастични допълнителни условия. Една негова опция ни позволява да поместваме всяка наша бележка в twitter и на първата страница в нашия блог. Това, разбира се, е една допълнително присъствие в Мрежата.

Има и още нещо… Не е тайна за никого, че търсачката на twitter понякога е по- бърза от всички останали, но тя така или иначе е с доста ограничени възможности. Последната новина е тази: търсачката на twitter индексира вече всички линкове, появили се в отделните бележки. Това със сигурност повишава значимостта на тази търсачка и ще отреди на twitter много по- голяма роля в бъдеще.

Търсачката ще се сдобие и със система за измерване на ранга, на репутацията. Това означава, че не всяка оставена бележка ще има един и същ ранг. По всичко личи, че някои постове ще се класират по- високо от други, като за целта те ще се индексират по различни критерии, които май ще си останат една голяма тайна.  По този начин тази търсачка ще започне да се конкурира дори и с Google.

Засега е рано да се правят прогнози. Никой не е в състояние да каже дали алгоритъмът на Google ще остане по- важен от този на twitter. Така или иначе нововъведението на twitter още отсега създава страхове у конкуренцията и представлява една сериозна драскотина по бляскавата броня на Google.

 

ПОСЛЕПИС: Докато пишех горните редове, стана нещо неочаквано. И Google създаде микроблог платформа, наречена Google Buzz. Дори Facebook и My Space предлагат  подобни възможности.

Да, и аз ползвам всичките тези възможности. Рекламирам моите сайтове в 12 микроблога. Може да ме откриете тук:

http://twitter.com/ludipari

 

и тук:

 

http://meme.yahoo.com/dashboard/

 

и…

 


 АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.LudiPari.com

 

 

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3204358
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575