Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.11.2010 01:40 - ДОБРЕ ДОШЛИ В АБСУРДИСТАН
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 2839 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 29.11.2010 02:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

                         ОТ НАШАТА ПРЕСА БЕЗ МОЯ НАМЕСА


Това може да се случи само в България:

Покойник от Старата столица се оказа длъжник на данъчните. Мъжът, който от три години не е между живите, дължи… 1 стотинка лихва, научила преди броени дни съпругата му. За да внесе въпросната стотинка обаче, жената платила 1, 50 лв. такса за банковия превод.

Странната случка се разиграла преди броени дни в данъчното подразделение във Велико Търново. Съпругата отишла да закрие фирмата на покойния си мъж, тъй като тя е преустановила дейност. Когато започнали да оформят необходимите документи обаче, се оказало, че мъжът й дължи... 1 стотинка на данъчното, съобщава "Борба".

“Най-странното е, че на документа, които ми дадоха, пише, че тази стотинка е лихва, а данъкът е 0, 00 лева. Как точно се начислява лихва върху несъществуващ данък така и не можаха да ми отговорят”, недоумява жената. Служителката любезно й обяснила, че трябва да внесе стотинката в банковия клон на входа. За да го направи, Мариета платила 1, 50 за превода.

“Цялата ситуация е безумна. Проблемът не е в парите, защото сумата е дребна, а в цялата бъркотия. Не е ли смешно и жалко хората да дължат милиони левове, а те да си искат стотинката от покойния ми мъж, още повече че изобщо не е ясно как се е оказал длъжник за тази стотинка.

Той винаги е бил абсолютно изряден към държавата. Просто е абсурдно и на всичкото отгоре да ми обясняват, че трябва непременно да я внеса в 7-дневен срок”, обяснява още потресената жена.

В крайна сметка тя погасила задължението на мъжа си, но се пита, не без основание, дали НАП е толкова изрядна в исканията си и към длъжниците на хиляди и милиони левове. Защото за всички е ясно, че с 1 стотинка държавната хазна няма да се напълни…

 

Бележка на автора: Дааа, България беше и си остана тъмна черква с кьорав поп. Аз затова си я обичам толкова много. Затова съм още тук. Защото, когато миткам из Европата, направо се задушавам от скука и сивота. Какво имам предвид ли?...

Винаги, когато се прибера в Българийката, най- напред търча към Министерския съвет и точно пред портите му си хвърлям фаса.

Сетне пресичам (пресичам, а не минавам през подлеза) и се изхрачвам баш пред Президентството. Кеф, майка му стара!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ok3223 - Здравейте!
29.11.2010 04:49
Наистине уникален случай достоен за рекорд на Гинес.Ако тези копелета събираха нормални данъци по нормални начини(който не си плаща данъците или шикалкави в панделета), държавицата ни няма да е все на ръб на фалита.
И от милионера и от просяка се събира 10% данък. Като милионера, наел супер счетоводители и адвокати скрива половината, а просяка, пенсионера с 120 пенсия го плаща в пълен размер.
Къде по света в цивилозавана страна има плосък данък. Навсякъде е прогресивен.
С НАРАСТВАНЕТО НА ОБЛАГАЕМАТА СУМА РАСТЕ И ДАНЪКА, КАТО В СТРАНИ КАТО ШВЕЦИЯ, ХОЛАНДИЯ, НОРВЕГИЯ И МНОГО ДРУГИ, КОЯ ОТ КОЯ ПО-ЦИВИЛИЗОВАНА И ПРЕУСПЯВАЩА ДОСТИГА ЗА ОБЛАГАЕМ МИЛИОН ДА 50 И ПОВЕЧЕ ПРОЦЕНТА. За небогатия има праг до 150лв примерно, и хора с доход под този праг не плащат нищо.А как е у нас. Хората с малки доходи плащат изрядно, а богатите, манипулират, крия и не плащат, като изключенията са рядкост.
Така е от 20 год и мноого им ареса. Продължава да е така и днес.
цитирай
2. apostapostoloff - Е, не точно
29.11.2010 06:16
Не е точно така, ама нейсе!
цитирай
3. анонимен - Едно време имаше един израз: &qu...
23.12.2010 01:40
Едно време имаше един израз: "Законът е за кон, не за лъв".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190490
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575