Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.12.2016 11:34 - ЯК АМЕРИКАНСКИ РИТНИК
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 641 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.12.2016 11:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                    НАБИВАНЕ НА ОБРЪЧИ



image

 

Камарата на представителите в Конгреса на САЩ прие законопроект за разузнавателната политика, в който се призовава да бъде създаден специален екип, който да противодейства на руската политическа намеса по света.

 

Законопроектът, внесен и от републиканци, и от демократи, бе приет с 390 гласа "за" при 30 "против". Той е свързан със заплахите за националната сигурност на САЩ, с дейността на американските разузнавания и контрола от страна на Конгреса. Към него има секретен анекс.


И двете версии на закона - тази на Камарата на представителите, и тази на Сената, призовават да бъде създадена нова, междуведомствена работна група, която да противодейства на опитите на Русия "тайно да влияе на отделни лица и правителства".

Новата комисия ще прави това, включително като "разобличава лъжи, агенти на влияние, корупция, нарушаване на човешки права, терористични действия и убийства, извършени от тайните служби или от политическите елити на Руската федерация или на техни "посредници".


Очаква се Сенатът да гласува законопроекта за разузнаването преди края на годината.В него става дума и за укрепване на контраразузнаването и борбата срещу заплахи в киберпространството, Космоса и по море.

В закона се определят и нови правила, ограничаващи пътуванията на руски дипломати и консули в САЩ. На сътрудниците на руските дипломатически мисии се разрешава да извършват пътувания на разстояние, по-голямо от 25 мили (40 километра) от сградата на посолството или консулството, през текущото тримесечие само ако в първия ден от този период или в последния ден на предходното тримесечие директорът на ФБР е уверил ресорните комисии на Конгреса, че за изминалите 4 месеца бюрото не е установило никакви нарушения на тези изисквания от страна на руски дипломати. Тоест, ако в предишното тримесечие, те са уведомявали американските власти за намерението си да излязат извън 25-милната зона.

Дупе да им е яко и на българските русофилситици! Жална им майка!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.




 

SaveSave


Тагове:   шамар,   ритник,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3214482
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575