Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.05.2016 05:42 - ТОЯГАТА ИМА ДВА КРАЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 757 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.05.2016 05:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                    БЕДНИ, АМА ДРУГ ПЪТ



image

 

„10 пpoцeнтa oт xopaтa в Бългapия живeят в дълбoĸa бeднocт, пoĸaзвa изcлeдвaнe нa Cвeтoвнaтa бaнĸa и Инcтитyтa зa пaзapнa иĸoнoмиĸa“. „Haй-зacтpaшeни дa пoпaднaт в тaзи гpyпa ca бeзpaбoтнитe, иĸoнoмичecĸи нeaĸтивнитe и тexнитe дeцa.

 

Това, което не ни казват Световната банка и нейните мекерета от Института за пазарна икономика, е следното:

„Българските роми са най-многобройната част като съотношение към останалата част от населението на държава от ЕС.“ Това се посочва в данни, разпространени от Европейската комисия по повод представения доклад за напредъка в приобщаването на това малцинство.

Данните показват, че ромите в България съставляват 9.94 процента от населението в страната. Самоопределили се като роми при преброяването от 2011 г. са 325 343 души, а оценките са действителният им брой да е между 700 и 800 хиляди.

По този начин въпросът за бедността на „българите“ се изяснява напълно. А що се отнася до истинските българи, то при тях нещата стоят по следния начин:

 

952 лева е била средна работна заплата в България през месец март. Това обяви Националният статистически институт. Никога досега показателят не е бил на толкова високо ниво!

 

Общо за първото тримесечие на 2016 г. средната месечна работна заплата e 931 лв. Спрямо същият период на миналата година средното възнаграждение се е увеличило с впечатляващите 8.4%!

Най-сериозен е ръстът на заплатите на годишна база статистиците регистрират в дейностите „Професионални дейности и научни изследвания” - с 16.0%, „Операции с недвижими имоти” - с 11.8%, и „Административни и спомагателни дейности” - с 10.7%.

Даааа, истината често е въпрос на гледна точка, но тоягата винаги има два края...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 

 

 



Тагове:   лукс,   успех,   пари,   богатсво,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3204451
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575