Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
25.02.2010 06:30 - Сладкото изкушение
Автор: apostapostoloff Категория: Забавление   
Прочетен: 1707 Коментари: 0 Гласове:
2



ШОКОЛАДЪТ КАТО ЛЕКАРСТВО

Мащабно международно изследване доказва, че изяждането на едно парче натурален шоколад понижава нивата на хормоните на стреса.  Освен това натуралният шоколад  възстановява равновесието на други химични вещества в тялото и то точно в моментите на голям стрес. Точно затова лакомството намалява и риска от сърдечни заболявания.

 

Германски, холандски и швейцарски учени изследвали 30 доброволци, които трябвало да закусват сутрин и следобед с по 20 грама шоколад в продължение на две седмици. Експертите установили, че всекидневната консумация на 40 грама черен шоколад в продължение на две седмици е достатъчна да регулира метаболизма на хората и да намали тревожността им.

Полезният ефект на черното лакомство се запазва дълго време, пише в Journal of Proteome Research изследователят Сунил Кочар. Предишни изследвания са показали, че само 6,7 грама черен шоколад дневно намаляват риска от сърдечно заболяване с една трета. Ефектът се дължи на растителни вещества, които потискат възпалението, свързано със сърдечно заболяване, намаляват кръвните съсиреци и пазят от диабет и високо кръвно налягане.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.Otslabni.net



Тагове:   изкушение,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3204778
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575