Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
05.12.2013 05:19 - ЕМИГРАНТИ ИЛИ ИДИОТИ?...
Автор: apostapostoloff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1407 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.12.2013 05:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                            ЗАВИДНО БЛАГОДЕНСТВИЕ

 

Запознайте се с едно официално съобщение на „Deutsche Welle”. След това стегнете куфарите и се отправете към терминал 2. Защото в Германия ви очакват с нетърпение. С отворени обятия. Макар че в Германия има над 4 МИЛИОНА безработни, немците копнеят за вас. Те мрат за натрапници, измекяри и некадърни простаци...

                                       

Работниците на надница в Германия, пристигнали от България и Румъния, са третирани като роби. Те се трудят при нечовешки условия по 12 часа на ден.

 

image

 

За това съобщава "Дойче веле", като се позовава на доклад на социална комисия, сформирана в Долна Саксония, за да провери при какви условия се трудят новите имигранти.

Един от най-потресаващите случаи, регистрирани при проверката е на работник, чиято смяна продължила 23 часа и 55 минути. Заплащането за този наистина робски труд пък било нищожно - между 3 и 8 евро на час. (Една кутия цигари струва в Германия 5 евро.)



                                    image

 

От изнесените данни ставало ясно, че правилата били системно нарушавани. Самите договори на работниците и сложната верига от посредници, печелещи на техен гръб, били непрозрачни и твърде съмнителни. След труд до пълно изтощение много от работниците просто не можели да се изправят на краката си.



                         image

 

Дори леглата в общежитията им понякога били разчетени на смени, като в едно се редували да спят по двама-трима души. Гастарбайтерите невинаги получавали и медицинска помощ. Понякога дори не им разрешавали да се отклонят от работа, за да посетят лекар по време на смяна.

Независимо от всичко това почти никой не се оплаквал, констатира докладът. Основната причина за това била, че хората се страхували да не изгубят работата си.

Авторите на доклада установили още, че тези хора получават писмени указания да укриват истината за своите договори по време на проверки от страна на властите в Германия. Живот като на кино...

Като си помисли само човек, че въпреки всичко у нас милиони българи са готови веднага да хукнат към Германия! Прав е бил онзи анонимен звезек, който е казал: „В България има много идиоти и нито един Достоевски...“

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 



 

 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3203515
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575