Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.12.2013 07:11 - ЗА ПОЛЗАТА ОТ МАРИХУАНАТА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1763 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 18.12.2013 07:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                                       ВЪЛШЕБНАТА БИЛКА


                                             image

Интелигентните хора знаят, че ПУШЕНЕТО НЕ ПРЕДИЗВИКВА РАК! Това е научен факт, който наскоро бе потвърден и от Световната здравна организация. Нещо повече- водещи медицински институти в цивилизования свят доказаха, че няма никаква връзка между тютюна и болестите!

Интелигентните хора знаят също така, че марихуаната е истински дар от Бога. Тя облекчава болките в гърба, лекува глаукома, помага дори и при онкологични заболявания. Наскоро сериозни учени откриха още едно нейно чудодейно качество.

Актуални изследвания сочат, че канабисът се препоръчва и употребява от векове при проблеми със съня и през последните десетилетия, науката разкрива причините за това: освен огромния потенциал да лекува безсъние марихуаната въздейства по два познати начина на съня - на сънния цикъл и на дишането.

                                                  image
 

Тези действия се дължат на химични съединения в растението, познати като канабиноиди или по-специално фитоканабиноиди. Мощното действие на фитоканабиноидите върху човешкия организъм се обяснява с факта, че те са „растителни имитации”, структурно подобни на съединения, които естествено се синтезират и използват от човешкото тяло: ендоканабиноиди. Основният тип ендоканабиноиди са представени от молекулата анандамид – предавател на нервни импулси. 


                                     image
 

Най-изучаваното съединение на канабиса – тетрахидроканабинол или THC, е структурен имитатор на анандамида и като такъв притежава силно влияние върху антистресовите механизми на мозъка. 

Шест изследвания, извършени от 1973 до 2009 г. потвърждават, че дори страдащите от хронична инсомния заспиват много по-бързо и по-дълбоко след прием на THC, но дозата е ключова: след определена горна граница молекулата предизвика силно превъзбуждане, което възпрепятства заспиването.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 

 




Гласувай:
10


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3198718
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575