Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.06.2013 08:06 - ПАЗЕТЕ РОДИНАТА- ПОЧИВАЙТЕ В ЧУЖБИНА!
Автор: apostapostoloff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1638 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.12.2020 09:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                                          BELLA ITALIA

  

Флоренция е главен град на областта Тоскана… В периода 1865- 1870 е била дори столица на Кралство Италия. Градът е разположена на река Арно, на площ от около 102 км2 . Населението наброява 356 000 души. Флоренция се счита за люлка на западноевропейския Ренесанс.

Тук се намира и четвъртата по големина катедрала в света „Санта Мария дел Фиоре”.


                                                            image

 

Не пропуснах да се снимам и аз пред този пореден паметник на човешката глупост. Тук все пак е погребан „колегата” Галилео Галилей. Компания му правят Микеланджело и Макиавели.


                                               image

 

Стига толкова история. Малцина знаят, че Флоренция е провъзгласена за най- приятния град за живеене и международен шопинг център. Тук му е мястото да призная, че си бях позанемарил гардероба. Верен на принципа си „Да прекарам кризата в лукс”, аз отпраших към този прелестен град.

 

Наистина, бутиците на Флоренция са фантастични. Фантастични са и цените- един чифт обувки например струва между 160 и 830 евро! Мъжките костюми пък струват между 500 и 1300 евро. Като това е конфекция, разбира се.

 

А заплатите им, ще попитат повечето от вас на това място, заплатите им какви са? Трябва да ви кажа, че италианците са доста бедни хора. Заплатите им са направо миниатюрни. Да надникнем в тяхната национална статистика…

 

От нея става ясно, че средната работна заплата в северна Италия е 1328 евро. Не е зле, биха възкликнали някои. Напротив- много е зле! Защото италианците не са заможни като нас и не притежават никаква недвижима собственост. Точно затова те живеят под наем и плащат всеки месец около 1000 евро за жилището, в което живеят. Така че, в крайна сметка РЕАЛНАТА заплата в Италия е около 300 евро.

 

Какво можете да купите с тези пари? Много малко. Да започнем с дреболиите… Билет за рейс струва 1- 1, 5 евро. Едно еспресо струва също така 1- 1, 5 евро. Италианските цигари са на цена от 4, 5 евро, а американските- 5 евро.

 

Най- евтиното месо тук струва около 10 евро, а най- скъпото- 25 евро! 25 евро струва и килограм от прочутия пармезан. За килограм доста безвкусен хляб ще трябва да се изръсите с 4 евро! Любимите на италианците макаронени изделия също така не са евтини- половин килограм струва между 1 и 1, 70 евро. Оризът, който също така много се тачи тук, струва между 1, 80 и 2, 70 евро за килограм.

 

Забравете за ресторантите! Там пицата, която минава за сиромашко ястие, струва 12- 14 евро, а за един хубав телешки стек може да се изръсите с цели 25 евро!

 

Стинг беше минал оттук преди дни. Разбрах, че билетите за концерта му стрували между 57 и 115 евро!

 

Оскъдица, оскъдица отвсякъде! Да не говорим пък за южна Италия, където средната работна заплата е… 650 евро! Повечето хора карат тук велосипеди, скутери, мотоциклети и малолитражни коли, защото бензинът струва 1, 70 евро.



image

                                                            Типичен италиански "паркинг"



След като напълних куфарите, реших да си почина на италианската Ривиера. Отседнах в сладкия хотел “Piper”. Че като се развъртях- канелони, равиоли, каноли, просеко… Ядене и пиене до…


image



А да, от време на време ходех и на плаж…



                                    image
                          
                                                                        На излизане от плажа

 Това е то. Толкоз.

Останете си със здраве!

Да , бъдете най- вече здрави, защото всичко друго можете да си купите вече от магазина. При това на много по- ниски цени от италианските...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.


www.SuperAstro.net/blog



Тагове:   успех,   пари,   богатсво,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3203327
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575