Прочетен: 611 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 04.07.2018 08:39
От години ни внушават, че продуктите, закупени от магазините за здравословни храни, ще бъдат полезни за нашето здраве. Това не е точно така. Защо ни заблужзават ли?... Причината е, че продажбата на здравословна храна е много печеливш бизнес.
Предлагам ви да научите някои неща за 5 хранителни продукта, които минават за здравословни, благодарение на рекламни и маркетингови трикове.
Соя
Продуктите от соя се считат за здравословна алтернатива на месото и млечните продукти. Обаче! Органичните ферментирали соеви продукти могат да се консумират само в малки количества. Учените, които се позовават на клинични и лабораторни изследвания, са доказали, че яденето на соя може да доведе до увреждане на стомашно-чревния тракт и щитовидната жлеза.
Приемът на соя може да доведе и до нарушение на кръвообращението в мозъка. Бременните жени не трябва да използват този продукт. Соята съдържа изофлавони, които могат да повлияят неблагоприятно върху развитието на мозъка на ембриона. Вместо соя използвайте боб, зърнени храни и зеленчуци.
Риба
Вероятно на всеки в детството са му казвали, че рибата е много полезна. Но съвременните изследвания показват, че консумацията на риба може да бъде вредна за здравето, тъй като рибата съдържа много химикали и бактерии.
Тя е замърсена с токсични отпадъци, които се намират във водата. Тя може също така да е носител на паразити. Малцина съзнават, че когато ядат риба, може да бъдат заразени с червеи и други паразити.
Плодов сок (фреш)
Основният недостатък на пресните плодови сокове е високото съдържание на захар. Консумацията на захар е опасна не само за фигурата, но и за здравето като цяло, тъй като това може да доведе до диабет.
Внимателни трябва да бъдат и тези, които страдат от хипогликемия, имат проблеми с бъбреците, стомашно-чревния тракт, черния дроб, както и с алергии. Не е препоръчително фрешове да се използват от бременни и малки деца.
Мляко
Млякото съдържа голямо количество калций и фосфор, без които е невъзможно да се поддържат силни кости и зъби. Но в същото време диетолозите смятат, че е по-добре за възрастните да не го приемат. Основният недостатък на млякото е лошата асимилация на лактозата. Тези вещества, които не са напълно разградени, причиняват стомашно-чревни нарушения, подуване на корема и диария. Способността да се асимилира тази "полезна" напитка се губи с възрастта.
Зехтин
Маслиновото олио при стайна температура е много полезна храна. Но веднага щом бъде изложено на високи температури, то създава транс-мазнини и канцерогени. Тези, които ядат такива храни, рискуват да се разболеят от рак. Най-доброто олио за готвене е кокосовото масло, тъй като е изключително устойчиво на високи температури. По- добре е също така, ако готвим с чисто краве масло.
АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.