Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.05.2012 05:33 - ЗА НИСКИТЕ БЪЛГАРСКИ ЗАПЛАТИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 890 Коментари: 0 Гласове:
-6

Последна промяна: 28.05.2012 08:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                          
                                           
КЪДЕТО И ДА ОТИДЕШ, ВСЕ ТАЯ…


          image

У нас има маса тъпаци (мнозина от тях работят в медиите) , които не спират да повтарят, че заплатите в ЕС били в пъти по- високи от българските. Така ли е наистина?... Още древните римляни са казвали, че никой никъде не плаща щедро на слугите… Каква е истината с тези пусти заплати, на които по принцип разчитат само хорицата от втора ръка? Фактите са следните…

България остава с най-нисък данък върху доходите (!) в Европейския съюз, показва годишният доклад на Европейската комисия за данъчните тенденции в страните-членки. Корпоративният данък у нас също е най-ниският.

С 10% данък върху доходите България е близо 4 пъти под средните 38% за Евросъюза и 43 % за еврозоната. С най-много се облагат доходите в Швеция и Дания - съответно 55 и 56,5%!

Вижте  и сравнете данъците в някои държави от ЕС:

1. Ирландия

Най-висок подоходен данък: 48%

2. Финландия

Най-висок подоходен данък: 49.2%

3. Великобритания

Най-висок подоходен данък: 50%!

4. Германия

Най- висок подоходен данък: 48.8 %

5. Белгия

Най-висок подоходен данък: 50%!

Белгийците имат освен това и най-високите социални осигуровки. Според едно изследване на ОИСР през 2011 година данъкоплатците, които не са семейни и имат среден доход, са получили по-малко от 45% от това, което работодателят им е платил. Тези с по-високи доходи са получили по-малко от 40%!

Казаното по- горе е пределно ясно, но за някои нашенски „умници” то трябва да бъде разяснено още по- подробно. Когато инж. Балкански чуе, че в Белгия средната работна заплата е 3300 евро, той веднага започва да се оплаква. Истината е, че от тези 3300 евро веднага трябва да се извади повече от половината. Защото, както сочи горното проучване, 55- 60 % от номиналната заплата на белгиеца отива за данъци и осигуровки.

Ще речете, че въпреки това на същия този белгиец му остават някъде към 1500 евро. Да, ама не! Защото ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС белгийците са  НАИСТИНА БЕДНИ- около 90 % от тях нямат НИКАКВИ имоти, НИКАКВА недвижима собственост. Затова средностатистическият белгиец трябва да плаща МЕСЕЧНО поне 1000 евро наем!

Какво излиза в крайна сметка? Белгиецът остава с 500 евро за харчене. И тъй като в Белгия ВСИЧКО е поне ДВА ПЪТИ по- скъпо, отколкото у нас, белгийците ДЕ ФАКТО разполагат месечно със сума, която има покупателната сила на  по- малко от 500 ЛЕВА!

Не мислете, че Белгия е някакво изключение. На същия хал са и немците, и холандците, и датчаните… За страни като  Ирландия, Португалия, Испания и Гърция пък изобщо да не говорим. Там ситуацията е направо катастрофална…

Оставям на вас да си направите изводите за размера на заплатите… По света и у нас…

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3184440
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575