Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.05.2010 06:14 - ПРОФЕСОР ПЕРКО НАУМОВ
Автор: apostapostoloff Категория: Забавление   
Прочетен: 881 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 29.06.2010 16:46


НАЛЕЙ, АКО НЯМА-  ДОНЕСИ!

В края на миналата година британски медии коментираха с ирония сензационното изявление на заместник-директора на Института за космически изследвания към БАН Лъчезар Филипов, че той и колегите му работели по разгадаването на символи, съобщавани им от извънземни.

„Тази страна е известна с евтините ски писти, черноморските курорти и гордата си славянска култура. По всичко личи обаче, че славата на България се простира и извън нашата планета“, писа по този повод лондонският Меtro. Коментирайки съобщението, че нашите учени анализирали 150 житни кръга, които уж съдържали отговори на въпросите, зададени на космическите пришълци, изданието пита: „Един от тези въпроси трябваше да бъде: „А не се ли сетихте първо да се свържете с НАСА?“. Историята беше отразена подробно и от Daily Telegraph, и от Daily Mail. Така нашите учени се изложиха тотално пред света.

Нека да се спрем на фактите… Заместник-директорът на Института за космически изследвания към БАН Лъчезар Филипов направи неотдавна изявление, че „извънземни се намират навсякъде около нас и ни наблюдават постоянно“. Това негово твърдение бе забелязано от публициста Тим Броснан и той се спря на него в свой постинг, поместен в търсачката за блогове Technorati. Авторът припомня публикациите на лондонските Daily Telegraph и Daily Mail, в които се говори и за това, че Филипов и екип учени от БАН са интервюирали няколко извънземни (не се съобщава по какъв начин) и че отговорите на техните въпроси били записани в житните кръгове.

Американският  радиоводещ Кевин Смит пък съобщава, че се свързал с Филипов по телефона малко след публикуването на статиите и българинът се съгласил да даде интервю, заявявайки, че е негов „дълг“ да направи публични откритията на неговия екип.

След това, осведомява Смит, нашият учен престанал да отговаря на мобилния си телефон. Хърватски новинарски екип получил разрешение да интервюира Филипов в  сградата на БАН. Но 19-минутното интервю не е било използвано, понеже Филипов бил „в явно нетрезво състояние„. Във видео материала репортерът пита отново и отново дали извънземните общуват с нас, а Филипов накрая заявява: „Това е информацията, която, ако ви я кажа, те ще ме убият“.

В публикацията си Тим Броснан продължава да задава въпроса дали Българската академия на науките е установила диалог с извънземните? Дали нейният заместник-директор е мошеник, който заблуждава медиите, че такава една комуникация наистина е била осъществена? Според Броснан е възможно и някаква пиянска халюцинация да е залегнала в основата на тези твърдения. Авторът на текста се пита „Кой кого мами? И защо?“.

Изглежда, че в тази страна само от липса на идиоти не можем да се оплачем. Затова може би Симеон Дянков си играе с мисълта да закрие цялата Академия на науките…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net



Тагове:   професор,   наумов,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3191039
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575