Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2018 09:32 - УПРАЖНЕНИЕ ЗА ВЪЗНАСЯНЕ (АНГЕЛИЗАЦИЯ) (техника на изпълнение)
Автор: sleon Категория: Спорт   
Прочетен: 6293 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.11.2018 11:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Експеримент: СВРЪХСЪЗНАНИЕ (лат. superconscious, super sensorium)
(продължение)

Внимание! Прави се само и единствено самостоятелно.

Всяка външна помощ или използване на помощни средства може да се окаже фатална!

Практикувайте във вода дълбока до 30 см.

1. Заемете полегнало или легнало положение на подходяща повърхност или в плитка вана с топла, солена вода. Кръстосайте глезените, поставете ръце със събрани длани над главата, така че да изобразите с тялото си символа на безкрайност "∞".

 

image
2. Капалабхати. Вдишайте и издишайте бавно 3 пъти. Затворете очи. Вдишайте дълбоко. Издишайте, като волево свивате корема. Акцентът е върху издишването. Издишването е поривисто и волево, вдишването е бавно и пасивно. При издишване допирайте с върха на езика свода на небцето, обръщайте очи нагоре и назад, мислено си представяйте как вътрешното слънце (душата ви) се изкачва от основата на гръбначния стълб към върха на главата. Повтаряйте 20 цикъла с постоянен ритъм. Преди 20-тото издишване, спуснете ръцете зад врата. Поставете върховете на пръсти от двете страни на вратните прешлени, като палците сочат настрани. Наместете венерините хълмчета на дланите си (възглавничките под палците) в ямките на шията от двете страни на гръкляна.

3. 21-ви дихателен цикъл: Вдишайте бавно и дълбоко, задръжте дъха в гърдите. Натиснете силно с ръце сънните артерии. Колкото по-дълго и силно стискате, толкова по-могъщ и успешен ще бъде "скокът" в светлинния тунел...

За страничен наблюдател тялото ви, веднага ще се отпусне в несвяст, след което съзнанието ще се върне в него и вие ще отворите очи с усмивка. Възможно е да потрепва неконтролируемо 1-10 сек.

Тялото прави това автоматично връщане на съзнанието, защото то може да живее без него в състояние на летаргия сравнително кратко.

Физически ефекти: На телесно ниво при притискане на сънните артерии се усеща как нещо като био-електричество с пукот се изстрелва нагоре през гръбначния стълб (чувства се особено ясно с върховете на пръстите опрени в тила) и излита с невероятна скорост през голямата фонтанела, като отнася със себе си съзнанието право в светлинния тунел. Многократно съм преживявал връх от позитивни, супер-сетивни, зрително-слухово-осезателни стимулации, преди моето съзнание напълно да загуби връзка с тялото. Това е абсолютно върховно изживяване, което някои изследователи класифицират като "халюцинации за рая".

Тъй като физическото тяло изпада в несвяст за 1-10 сек., ръцете отпускат натиска си и кръвният поток в главата се възстановява мигновено. Притокът на кислород автоматично издърпва съзнанието обратно в тялото. Това е "механизмът на завръщане" в познатата реалност от това супер-измерение на "отвъдното".

Всеки път пристигах от "скока" във великолепно състояние на умствена, емоционална и телесна свръх релаксация. Най-трудно беше да си спомня какво се беше случвало в светлинния тунел, за което най-вероятно е отговорен Gyrus dentatus - центърът на щастието и паметта в лимбичната система. На практика се получаваше нещо като свръх активност на главния мозък, сякаш всеки неврон в него "изгряваше" като милион ватова крушка, преди всички нервни клетки едновременно да се изключат и да се рестартират заредени с енергия...

След някои не особено успешни "пътувания" се появяваше краткотрайно усещане за студ в стъпалата и слабо раздразнение на очите, което продължаваше няколко часа и се дължеше на травмиращо разширяване на капилярите в тях. Същото изглежда се случваше в цялата кората на мозъка, което обаче е благоприятно, тъй като повишава активността му за цели дни, даже седмици. В следствие на това мисълта става много бърза, пъргава и находчива. Забелязах, че кръвоносните съдове в главата постепенно се адаптират към периодичните спирания на кръвния поток и последвалото повишено налягане. Получава се естествено развитието на толеранс, който обаче изчезва след месец въздържание от "пътувания".

След 12 г. ежеседмични "скокове" започнах да разбирам, че далечината и продължителността на моите "пътувания" зависи от кислородните запаси на мозъка, както и от мисленото насочване на съзнанието нагоре през гръбнака над главата. При един опит, насочих съзнанието вместо нагоре право надолу и това беше най-ужасното ми преживяване на пропадане в черна бездна... След това се чувствах отвратително, както физически така и душевно няколко дни.

Духовни преживявания: В интерес на истината при стотиците ми експерименти никога не съм "попадал" в триизмерна реалност - райски градини, местности от други светове, нито съм "срещал" духове на починали или въобще някакви фигури с лица или други отличителни черти. Случвало се е да преживея отново в пълна дълбочина красив детски спомен или да се "вселя" в съзнанието на същество от друга планета... В състояние на свръхсъзнание всичко е толкова ярко и всеобхватно, че е невъзможно за описание с думи или образи. 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sleon
Категория: Изкуство
Прочетен: 306888
Постинги: 89
Коментари: 110
Гласове: 518