Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2021 18:06 - ГЕРБ спешно преназначава своите на прощаване https://19min.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 500 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image ГЕРБ спешно преназначава своите на прощаване

Ударни рокади като за последно прави отиващият си кабинет Борисов 3 в последните си дни и часове. Масовите преназначения на своите кадри като държавни служители, които не могат да бъдат уволнени, но могат да саботират новата власт, се правят, за да не бъдат изгонени калинките на ГЕРБ.

 "За директор на дирекция ще бъде преназначена и Жени Начева, която до този момент зам.-министър на здравеопазването.
Напомняме, че тя е кадър на Владислав Горанов и Кирил Ананиев и дълги години директор в НЗОК, където поне 12-13 години шеф на Надзорния съвет беше същият Ананиев. При съвместната им работа лъснаха огромните задължения на Здравната каса в размер на поне 271 млн.лв,  при 133 млн. лв. просрочени дългове.

Зам.-министрите на финансите Радост Велкова и Маринела Петрова също са върнати като шефове на дирекции, каквито бяха преди.

Нов пост ще получи и друга близка до Ананиев. Шефът на кабинета на министъра на финансите Надежда Петрова ще бъде преназначена като държавен експерт в отдел Финансово оздравяване на общините, а след това ще бъде назначена за началник на същия отдел в дирекция Финанси на общините.

Засега остава неясна съдбата на зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев, който не срещна подкрепата на избирателите и се оказа аут от НС - сега само грее за 10-20 дни стола на министър Росен Желязков.

„Това преназначаване на политически кадри на ГЕРБ започва да става епидемия, която ще задмине ковид-епидемията. Ето така администрацията на Борисов ще торпилира всяка надежда за промяна.  Прави се с цел окопаване и да не си загубят работното място, макар че вече са отдавна политизирани”, заключи бившият зам.-министър на финансите и бивш депутат от БСП Георги Кадиев, който съобщи за поредицата от рокади.

„Цялото министерство на финансите е разтърсено. Директорите на дирекции, чиито места двете зам.-министърки заемат са преназначени като началник-отдели. Началник-отделите - като гл.експерти. Гл.експерти- като държавни експерти. И така до чистачката. Викат ги, тикат им заповед за преназначение и “подписвай”. Ако не подпишеш? Ставаш враг, вкарват те в ъгъла и
търсят как да те уволнят. Такава идиотска наглост никога, никога, никога не се е случвала в това министерство. Първата работа на следващия финансов министър е да изчисти собствената си къща. Ако ще демонтирате ГЕРБ, правете го сега и веднага.”, констатира той.

„Вече съм абсолютно убеден, че трябва извънредно заседание на парламента във вторник, което да наложи мораториум на концесии, назначения и преназначения”, категоричен е Кадиев. С аналогично искане излязоха и от ПГ на Изправи се ! Мутри вън!.

Напомняме, че в началото на т.г. ГЕРБ вече бетонира членове на КЗК след сделката с Nova. В края на м. г. пък беше прокарана поправка в Закона за публичните предприятия, предложена от Борисов 3, която закрепи „своите хора” в бордовете на държавните дружества. Така ГЕРБ си осигури масово предизборно навлизане на свои кадри в управителните съвети на публичните предприятия. Малко преди от ГЕРБ по спешност измениха и и правилата за шефовете на клиники, които  вече ще се назначават и освобождават от т. нар. Агенция за публичните предприятия и контрол, а не от министъра на здравеопазването, както беше досега.  С това управляващите си осигуриха присъствие в бордовете на държавните болници, а именно те  често са източник на корупция - 25% от бялата и черната каса - за Партията.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701126
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031