Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.05.2020 05:50 - ЦАРЕТЕ НА ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 558 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 08.05.2020 06:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                  РУСКО- КИТАЙСКИ МОШЕНИЦИ





image

 

 

Държавни структури и държавно контролирани медии в Русия и Китай провеждат организирана дезинформационна дейност, свързана с пандемията от коронавирусната инфекция. Това твърди доклад на Европейската външна служба и на нейния специален отдел за борба с дезинформацията.

 

Според авторите на доклада Кремъл цели да се подкопае доверието в способността на ЕС да се справи с Covid кризата, а Китай се опитва да отклони вниманието от собствената си роля за разпространение на заразата, свързана с първоначално прикриване на данни.

 

Пропагандните послания се повтарят и могат да бъдат групирани в няколко теми. Първата от тях е свързана с произхода на заразата и най-честото послание сочи САЩ като първопричинител.

 

Друга тема е неспособността на ЕС да се справи с кризата, липсата на солидарност вътре в съюза и предстоящото му разпадане след пандемията.

 

Трета постоянна тема е, че Западът реагира истерично, ирационално. Друга тема, която може да се очертае, е, че Русия успешно овладява кризата, разработва ваксина, лекарства срещу Covid-19.

 

Това е част от по-общото внушение, че авторитарните държави, авторитарните  модели на управление по-успешно могат да се справят с овладяването на кризата, отколкото либералните демокрации.

 

Европейският доклад отбелязва и голямата популярност на теориите на конспирациите, които циркулират в социалните мрежи. Пример са 5G мрежите, които се свързват с коронавируса. Друга конспиративна теория е свързана с това, че глобалният капитал например в лицето на Бил Гейтс или Рокфелер са планирали епидемията, за да извлекат финансови и политически дивиденти.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190493
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575