Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.04.2020 06:08 - РУСИЯ ЗАТЪВА В ЧУДОВИЩНА КРИЗА
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 896 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.04.2020 08:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                              
                                                                ПО ПЪТЯ КЪМ БЕЗДНАТА





image

 

 

В понеделник Русия изпревари Китай с 87 147 случая на коронавирус! Общо 6 988 нови инфекции за деня представляват само минимално намаление в сравнение с рекорда в неделя, когато бяха отчетени 7 311 нови случая.

 

Докато ситуацията в Москва се стабилизира, вирусът се разпространява все по-бързо в регионите на страната. Говорителят на Кремъл Дмитри Песков очаква пикът на вълната да е в средата на май. Дори традиционният военен парад на Червения площад бе отменен с нежелание от президента Владимир Путин.

 

За руската икономика „предписаната кома“ е вторият голям удар. Ето защо настоящите прогнози за растеж стават все по-мътни с всеки изминал ден. Сега ръководителят на сметната палата Алексей Кудрин коригира прогнозата си за растежа на брутния вътрешен продукт от минус 5,5 до минус 8 процента. Консултантската фирма McKinsey дори прогнозира 10-процентов спад на БВП при по-песимистичния сценарий.

 

Още преди налагането на мерките спадът на цените на петрола удари силно руската икономика. Безпрецедентното и изключително болезнено за Русия споразумение с петролния картел ОПЕК, в рамките на което Москва обеща да намали собственото си производство с 2,5 милиона барела на ден, за да стабилизира цената на петрола, досега има малък ефект: цената на петрола продължава да е много ниска.

 

Износът на петрол генерира около 30 процента, а заедно с газа, чиято цена често е обвързвана със стойността на петрола, генерира 60 процента от приходите от руския износ. Общо 40 процента от доходите на домакинствата в страната идват от продажбата на нефт и газ.

 

Бюджетът е съобразен с цена на петрола от 42 долара за барел. Всичко под тази цена означава, че правителството е принудено да използва резервните фондове. В годините на петролния бум Националният фонд за богатството бе добре запълнен и към началото на март имаше 123 млрд. долара, но загубите сега са огромни.

 

Близкият до Кремъл всекидневник „Известия" очаква дефицит от еквивалента на над 70 млрд. долара за текущата година. Deutsche Bank изчислява, че ако руският петрол от сорта Урал, най-важният суров петрол за Русия, струва 15 долара за барел (наскоро цената беше дори по-ниска), тогава руските резерви ще бъдат изразходвани в рамките на две години!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190122
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575