Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.03.2020 06:09 - УМИРА ЛИ БЪЛГАРСКИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ?!...
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 424 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.03.2020 06:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                       ДА ВЪРВИ ПО ДЯВОЛИТЕ!






image

 

 

Социалистическата партия съвсем реално е застрашена от фалит. Причината този път е в Закона за извънредното положение. В него е регламентирано, че първата част на субсидията за политическите партии се отлага за края на юни.

 

Става дума за параграф 35 от извънредния закон, който бе обнародван от Държавен вестник по-рано днес. Партиите трябваше да получат първия транш от парите си до края на март, сега обаче този срок се отлага с три месеца напред във времето.


„Този път управляващите може ще намалят субсидията за постоянно, не театрално както преди. Ще го обосноват с необходимостта от пари, икономически мерки и т. н.

Освен това другите партии популистки ще се откажат от субсидиите и ще бият по нас - ето, ние се отказваме, а вие...“, коментираха притеснени социалисти.

 

Според червени депутати най-лошият сценарий е БСП да загуби регистрацията си – ако се стигне до фалит на партията. А това не е изключено, защото според изчисленията на социалисти БСП има около 7 млн. лв. дългове – 4,5 млн. лв. за надвзети субсидии, 1,5 млн. лв. заем, 500 хил. неплатени осигуровки за партията и партийната телевизия, още 500 хил. лв. за авторски права и 100 000 лв. неизплатени задължения за техника на БСТВ.

 

"И на фона на всички финансови проблеми Корнелия продължава да ходи с лична охрана от двама бодигарда!", недоумяват социалистите.

 

Финансовият удар обаче ще е най-тежък за червената кабеларка, защото партийната телевизия разчита изцяло на парите от субсидията. 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3198632
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575