Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
20.05.2019 06:59 - ЛЪЖАТ, ТА СИ ГЛАВА КИНАТ
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 366 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.05.2019 07:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                              ЛЪЖАТА – ОСНОВНО ИЗБОРНО СРЕДСТВО




image

 

Предизборното надлъгване е в разгара си. Георги Първанов, който има собствена партия – АБВ, за евроизборите регистрира в ЦИК „Коалиция за България”. Това е името, с което БСП се явяваше на избори. Корнелия Нинова изискано обясни, че Първанов е крадец, който се опитва „да влезе сред електората на БСП през задния вход” и да излъже гласоподавателите. Първанов джентълменски отвърна, че К. Нинова лъже, защото „именно тя е влязла в БСП през задния вход”. И също изискано завърши: „Не мога да препоръчам на Нинова да говори по-умно – не може да го постигне”.

Проблемът на избирателите е, че трудно могат да изберат на кого да вярват, защото думите „политик” и „лъжа” станаха синоними. За което заслугата е на самите политици. Водачът на евролистата на ВМРО – Ангел Джамбазки, влезе в Европарламента през 2014 г. чрез партията на Николай Бареков „България без цензура”. Сега обаче Бареков го обвинява в различни лъжи.

Ето какви въпроси му задава по най-тактичен и деликатен начин в своята страница във фейсбук:

„1. Кога А. Джамбазки ще върне парите, които прибра от Брюксел, след като излъга избирателите, като им обеща публично да дарява заплатата си за нуждаещи се български граждани? Според данъчната му декларация, само за първите две години от мандата той е спестил 500 000 лева, а до края ще излезе по-богат поне с един милион. Това нормално ли е?

2. Кога А. Джамбазки ще си признае, че е джендър и подкрепя джендърите? Вие, господине, хомосексуалист ли сте или сте бисексуален? И защо ви е срам да го заявите публично? Защо оставяте целия Европарламент и вашите коалиционни партньори да шушукат гадости зад гърба ви и да ви се присмиват с нецензурни шеги на маса и по кьошетата? (…) Срамно е да лъжеш избирателите си.”

Когато говорим за лъжи, няма как да подминем лидера на ПЕС Сергей Станишев. През 2014-а той стана водач на листата на БСП, като постоянно заявяваше, че няма да избяга в Брюксел от „ежбите в БСП и от проблемите на България”.

А след вота, когато спечели мандат, се закле: „Още от момента, в който поех водачеството на листата, категорично заявих пред цялото общество, че нямам намерение да ставам евродепутат. Сега потвърждавам за стотен път тази своя позиция. Всичко останало е само злонамерена спекулация.”

Веднага след тези лъжи С. Станишев отпраши за Брюксел и стана евродепутат още от първия ден. А сега се набута на избираемо място в листата на БСП, без да изпитва никакъв срам или гузност.

При кандидата на ДПС Делян Пеевски лъжите бяха обърнати на 180 градуса. Като втори в листата на Ахмед Доган той заливаше електората си със захаросани обещания за това каква полезна работа ще върши в Брюксел, ако бъде избран. Още в нощта след изборите обаче безцеремонно призна, че всичките му приказки са били лъжа, защото: „Никога не съм имал намерение да ставам евродепутат”. И подари мандата си на следващия в листата.

Избирателите на Томислав Дончев също бяха излъгани, макар и по друг начин. Като № 1 в листата на ГЕРБ младият харизматичен политик спечели с лекота място в Европейския парламент. Там обаче престоя едва 4 месеца. После се върна в София. И стана вицепремиер във второто правителство на ГЕРБ. А измамените му избиратели, които гласуваха за него, за да работи в Брюксел, пиха по една студена вода и си останаха само с неговите неизпълнени предизборни обещания.

Колко ли още лъжи ще чуят избирателите преди сегашния евровот на 26 май? И колко ли студена вода ще изпият след него?

Сергей Трайков

Преписал:

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 



Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3203034
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575