Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.11.2018 05:57 - НРБ- ФАЛИРАЛАТА ДЪРЖАВА
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 758 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.11.2018 06:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

                                                                  ПСЕВДОИКОНОМИКА




image

 

Десетилетия наред разни червени мръсници ни убеждават каква велика икономика е имала НРБ преди промените. Една наскоро проведена научна конференция разкри цялата истина за прехвалената комунистическа икономика...

 

Икономиката на България по време на социалистическото управление на Тодор Живков е била изградена на непазарни принципи със субсидиран износ на български стоки, което е довело до натрупване на голям държавен дълг.


До тези изводи стигнаха участници в научната конференция "Проекции на комунистическия тоталитаризъм в България в периода 1944-1989 година".


През 1989 година, когато бе свалено управлението на Тодор Живков, натрупаният държавен дълг е 10 милиарда долара, съобщи доц. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания при БАН.


"Създаваш производство, за да има работа на хората, без да си даваш сметка, че ще дойде ден това да се плати. Ако ти създаваш едно производство, което не генерира печалба, а генерира загуба, то временно ти решава някакъв проблем, събира хора, те работят нещо, някакви механизми правят, но като тези механизми не носят печалба - един ден това ще трябва някой да го плати.


Не трябва да казваме, че щом днес има дефекти, значи трябва да се върнем към онази система. Това не е решение. Да се върнеш към онази система, значи да се върнеш в условията на предстоящ фалит"
, каза още доц. Вачков.

Да не забравяме и най- важното. Цялата “велика“ икономика на НРБ е произвеждала БВП от 2 милиарда долара. Днешната българска икономика произвежда БВП в размер от 62 милиарда долара! Коментарите, както казват, са излишни...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190948
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575