Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
10.08.2018 07:28 - ПАНИКА В РУСИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 1118 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.08.2018 07:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                                                   РУБЛАТА РУХНА




image

 

Руснаците са в паника, заради рухването на рублата. Въпреки държавната подкрепа, всеки ден обезценката на руската валута се увеличава.

Курсът на долара и еврото скача, а хората купуват масово чужда валута, докато има възможност за това. 

Централната банка съобщи за преминаване на практика към "свободно плаване" на курса на рублата.
 

Най-високата достигната стойност на еврото бе 70.02 рубли. Щатската валута също поскъпна и вече струва 64.27 рубли. Според главния икономист на INGbank за Русия Дмитрий Полевой външните проблеми на Русия се отразяват и на рублата.

 

Сред тези външни проблеми на първо място е продължаващото поевтиняване на петрола-днес той слезе с 0.55% в Ню Йорк и вече се търгува по 44.89 долара за барел. Не са оптимистични и прогнозите за петролния пазар, очакванията са за ново понижение на цените. В петък се очакват данни от Министерството на труда за безработицата в САЩ и ако те са добри за американската икономика , а това може да изстреля долара на нови ценови равнища.

 

Има обаче и още нещо... Cпaдът нa pyблaтa в чeтвъpтъĸ идвa cлeд мacиpaнa paзпpoдaжбa в cpядa, cлeд ĸaтo cтaнaxa яcни пoдгoтвянитe нaĸaзaтeлни мepĸи нa CAЩ cpeщy Pycия.   Първата вълна от нови санкции ще влезе в сила на 22 август.  Целта им е да ограничат експорта на американски стоки и технологии към Русия като от Вашингтон заявиха, че това ще блокира стотици милиони долари от общия износ. Всичко това говори за това, че рублата ще продължи още повече да се обезценява...

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.           

 

P.S. Средната заплата в Русия се движи между 30 000 и 35 000 рубли, т. е. между 428 и 500 евро. При цени доста по- високи от нашите...



 



Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3200784
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575