Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
03.02.2017 06:08 - АКО ИСКАШ МИР, ГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 977 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.02.2017 06:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                           НЕМА ЛАБАВО!



image

 

 

Пентагонът започна прехвърлянето на 2800 танка и друга бронетехника в Германия. 4000 американски войници пристигнаха в пристанището Бремерхефен по пътя към Вроцлав, който става ключова база на НАТО в югозападна Полша. Започна и прехвърлянето на военни и бронирани части на американската армия в Румъния и България.

През Бременхафен ще бъдат прехвърлени към Полша и Прибалтика 3500 американски войници. В Полша ще има батальон от 1000 американски военнослужещи. 2500 американци ще останат в Германия, като компенсация за прехвърлянето на 1000 немски войници в Литва. Но и немските, канадските и британски части ще бъдат под американско командване.

Над 60 хеликоптера, в това число 50 многоцелеви "Блек Хоук" и 24 "Апачи" ще бъдат прехвърлени в Бавария на базата Илесхайм.

Продължава и ядрената дислокация от САЩ към Европа с прехвърлянето на най-напредналите американски атакуващи F-22 Raptor от базата Тиндал във Флорида към базата Лейкенхелт в Англия. Оттам те ще летят към други изнесени позиции с новите US-ядрени бомби В 61-12.

На 12 май 2016 г. на базата Давеселу в Румъния (на 40 км от границата с България) застъпиха на бойно дежурство първите 24 противоракети SM-3 от изгражданата в Европа американска ПРО срещу стратегическите ядрени сили на Русия.


image


На 13 май 2016 г. в Полша на базата в Реджиково започна строителство на втория елемент от тази система.

И на двете места американските официални лица, заедно с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщиха, че тези мерки "повишават възможностите за защита на европейските съюзници срещу балистични ракети извън евроатлантическата зона". Извън тази зона, както е известно, ракети има само Русия.

Двете наземни противоракетни бази се присъединяват към четирите кораба AEGIS също въоръжени с ракети SM-3 с вертикално изстрелване, изпращани от американската база в испанската Рота, през Средиземно, Черно и Балтийско море, свързани с радарна система в Турция и команден център в Германия.

Последно, но не най- маловажно: в края на ноември 2016 г. Държавният департамент на САЩ одобри предоставянeто на 70 крилати ракети AGM-158 JASSM-ER с разширен обхват за Полша. По този начин Полша става първата държава извън САЩ, която ще получи тези нови американски крилати ракети въздух - земя.

През 2014 г. Полша подписа и договор за приспособяване на своите изтребители F-16 към версията JASSM-AGM 158, които са предназначени за унищожение на големи и важни наземни цели на разстояние до 370 км.

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 

SaveSaveSave


Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3198324
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575