Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.01.2017 15:43 - РЕЗИЛЪТ НА КАИШ БОТУШЕВ
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 568 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.01.2017 10:26


                              „ТОВА, КОЕТО ЗАПОЧВА ЗЛЕ, СВЪРШВА ЗЛЕ“    



image                                 


Румен Радев се издъни тотално! Новият президент на България, избран с толкова плам и надежди от народа,  попари  всички с безстрастни думи, лишени от всякаква духовност и чувство.

Бившият летец се изложи с програмна конгресна реч, взета сякаш от времето на Тодор Живков, засягайки като по училищен конспект всички обществени сфери в социален обзор - от учителите, та чак до инвалидите. Не каза обаче нищо конкретно, неизвестно, смислено, не предожи решения. Вяли и отегчителни констатации, които звучат еднакво валидно и за преди 10 години, и за след още 10.

Речта му бе определена от депутатите като обидно изпразнена от съдържание и част от тях дори напуснаха пленарна зала, докато говореше, а същото констатираха и анализатори и политолози. В студиото на ПИК TV Юрий Асланов разкри, че думите на Радев, изчетени от него с видимо притеснение да не се обърка, тъй като са му непознати, всъщност са наистина чужди.

Речта на генерала била написана от журналиста Иво Христов, въздухар от БНТ, гравитиращ около кръг леви интелектуалци от списание "А-спекто". Оказва се, че именно на тези самопровъзгласили се за модерни мислители писачи разчита за формиране на политическото си държание и публичен имидж Румен Радев. Огромна грешка, която пролича със страшна сила още на първата му изява по време на клетвата. По-лошото е обаче, че решението му да рецитира без никаква емоция от лист хартия баналностите от протоколната реч, е обидно за народа, гласувал му доверие.

Радев се обезличи - лъсна неспособността му да роди собствени идеи, да изрази собствена мисъл и да докаже, че е еманципиран, а не е просто персонифицирана теза, облечена в подходящ образ, за да спечели изборите. Лъснаха и кукловодите му - журналистите от въпросния русофилски кръг, които не са нищо по-различно от грантаджиите от кръга "Капитал". С тази разлика, че едните - от обкръжението на досегашния президент Росен Плевнелиев и приятеля му обвиняемия олигарх Иво Прокопиев, лапат пари от "Америка за България", а тези на новия президент се издържат от проруски структури.

И едните, и другите обаче защитават чужди за България интереси и е повече от опасно, че Румен Радев показва зависимост и обвързаност с подобни хора. И още по-лошо - че те говорят през неговата уста пред най-висшия орган - Народното събрание, а и пред целия български народ.

Не ни върви с президенти и туй то...


 

 

ПОСЛЕПИС:

 

Имаше все пак и нещо положително в речта на Радев, което окуражи хората с прогресивно мислене. Новоизбраният президент заля реакционната сила, която издигна неговата кандидатурат, със студена вода.

 

 

Той дебело подчерта, че за излизане от ЕС и НАТО и дума не може да става. Не спомена нищо и за някакво сближаване с Русия, страна, която новата администрация във Вашингтон обяви за истинска заплаха.    

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq

 

                         

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3191477
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575