Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.06.2016 05:56 - Б.Б. КАТО БЕЗГЛАСНА БУКВА
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 472 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.06.2016 11:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                  ХВАНЕШ ЛИ СЕ НА ХОРОТО...




image

 

Американският военен министър Чък Хейгъл потвърди в Румъния ангажимента на САЩ към сигурността на съюзническите сили, които имат притеснения от руска намеса в Украйна.

"Ние ще поддържаме това темпо и занапред. Ще засилим сътрудничеството си с другите ни партньори и съюзниците в района на Черно море - България, Грузия, Турция и Украйна", каза американският военен министър.

Хейгъл повтори призива си към членовете на НАТО да засилят бюджетите си за отбрана.

"Присъствието на военния кораб USS Vella Gulf е ясен израз на нашия ангажимент", към сигурността на всички съюзници на НАТО, каза Хейгъл в Констанца.

Корабът USS Vella Gulf е четвъртият военен кораб, разположен от САЩ в Черно море след началото на украинската криза през март.

Американският президент Барак Обама обяви план за сигурността в Източна Европа на стойност 1 милиард долара. Планът има за цел да тушира опасенията, предизвикани от Кремъл и проруските вълнения в Украйна. Ще бъдат включени повече американски военни учения и засилено присъствие на американски кораби в Черно море, подчерта Хейгъл.


image

 
Това бе потвърдено и от американското посолство у нас. САЩ ще разширят военното си присъствие в България и в региона на Черно море през 2017 година. Това бе обявено от посланика на САЩ в България Ерик Рубин. Той обясни, че контингентът на САЩ в страната ще се увеличи, а военните учения на територията ѝ ще зачестят.

„Особен акцент ще се даде на флота“, заяви посланикът. Туй то! Толкоз! Точка!

 

В едно свое интервю Валентин Вацев много парвилно отбелязва: „Борисов има две възможности, или две опции, както казват културните хора (т.е. българоамериканците) днес. Едната е да отиде във Варшава и да поеме отговорност от името на България, че: да, ние сме лоялни, даже най-лоялни членове на всички възможни антируски инициативи. Ако пък каже: България няма да участва, оправяйте се, той може да бъде уволнен за един следобед и по телефона да му се нареди да напусне кабинета, да подаде оставка и да се пръждосва.“


                                      image

 

ПОСЛЕПИС: Черноморските плажове НЕ СА на Борисов. Те са НАШИ. И Борисов е НАШ държавен чиновник, който е назначен от НАС на този пост. НИЕ, като негов работодател, можем много бързо да го изритаме от този пост. Ако преди това не го сторят нашите евроатлантически партньори...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ



Тагове:   таратанци,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199882
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575