Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
15.02.2016 06:01 - УЧИНДОЛСКИ ТЪПОТИИ | SuperAstro.net/blog
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 1165 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 12.05.2021 14:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                   ПРОСТАШКО ХЪЛЦУКАНЕ




                                    image

 

Ето какви щуротии ни сервира наскоро учиндолският мъдрец:


1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

 

Самият факт, че сa зададени толкова много въпроси, говори за това, че съставителите на този комичен „документ“ са прости хорица. Те явно не са си давали сметка, че с толкова много разнородни по своето естество въпроси ще объркат и средно интелигентния избирател.

Нека да се спрем на всяка една от тези тъпотии...

По точка първа: мажоритарна избирателна система. Последните избори в България доказаха, че при  мажоритарни избори в Парламента ще се озоват само представители на ГЕРБ. Е, може да се промъкнат и няколцина от ДПС.

По точка втора: намаляване броя на народните предствители. Какво подкрепят и искат избирателите, няма никакво значение, защото броят на народните представители може да бъде намален само с промяна в Конституцията.

По точка трета: задължителни избори. В една демократична държава не може да има принуда и задължителни действия! Пък и от задължителните избори пак можеш да се скриеш.

По точка четвърта: електронно гласуване. На последните парламентарни избори зложелателни хакери сринаха сайта на ЦИК, което идва да рече, че електронното гласуване е нещо крайно несигурно. То не гарантира анонимност и много лесно може да бъде фалшифицирано.

По точка пета: държавна субсидия на партийте. Ако се намали държавната субсидия за партийте, те ще започнат да се субсидират от бизнеса.

По точка шеста: избор на полицейски шефове. Изборът на директори на областните дирекции на МВР на мажоритарен принцип е напълно невъзможен. Той е пълен абсурд.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


 



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3201401
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575