Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
11.09.2015 20:36 - ПЕТАТА КОЛОНА НА КРЕМЪЛ В БЪЛГАРИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 606 Коментари: 0 Гласове:
-10

Последна промяна: 11.09.2015 20:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                      ПУТИН ЩЕ НИ ЛЪЖЕ НА БЪЛГАРСКИ



image

 

Отдавна се знае, че TV 7 е проруска телевизия, която къде явно, къде завоалирано отстоява руските интереси в България. Финансираше я руският фонд “ВТБ Капитал”, инвестиционно поделение на "ВТБ Груп" - втората по големина банка в Русия, който е притежавал близо 10% от Корпоративна търговска банка. След рухването на КТБ се разклати осезателно и TV 7. Избухнаха  редица скандали и всички се питаха какво ли ще стане с тази скучновата телевизийка...

 

От седмици в медиите се говори, че бъдещ собственик на телевизията ще бъде гръцкият бизнесмен Янис Карагиоргис. Той вече веднъж е бил представен и на част от екипа на TV7. Гръцки медии свързват Карагиоргис с приближения до Владимир Путин руски олигарх Константин Малофеев.

 

Тази седмица стана ясно, че към телевизията се присъединява членът на Националния съвет на БСП Николай Малинов. В момента той е издател на вестник "Дума", но тази му роля ще приключи на 5 април, когато вестникът ще бъде поет от социалистическата партия.



                                image



По отношение на новото си амплоа Малинов припомни, че от "18 години е представител на 11 рускоезични телевизии за Балканите" и е познат в телевизионния бранш. Руските канали се представляват от "Стар тв", а като неин едноличен собственик в Търговския регистър е посочен Асен Асенов, който предстои да стане и.д. изпълнителен директор на TV7. На пазара е известно, че Асенов е в бизнес отношения с Малинов.


Николай Малинов, който е и председател на национално движение "Русофили", твърди, че вече има идеи за начина, по който иска да се развива ТV7 - "ще бъде пазарно ориентирана телевизия, която ще запълни дефицитите в медийното и информационно пространство". Като пример посочи представянето на европейско и руско кино, както и тв театрите. Амбицията му включва и новинарските емисии, както и фокус върху "религиозните и идеологически" празнини. Първоначално за изпълнителен директор той ще предложи човек от тесния си екип, с който е работил и досега по тв проектите си.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3201065
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575