Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
04.09.2015 06:24 - НАТО- ЩИТ НА МИРА И БЛАГОДЕНСТВИЕТО
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 485 Коментари: 0 Гласове:
-13

Последна промяна: 04.09.2015 15:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                       БОГ ВЕЧЕ НАИСТИНА Е БЪЛГАРИН


                               image

 

Координационен център на НАТО беше открит в София. На церемонията присъства и президентът Росен Плевнелиев. 

Вчера беше активиран новият координационен щаб на НАТО. Той се помещава в сградата на Министерството на отбраната, като достъпът за външни лица ще бъде забранен.

Церемонията се проведе едновременно в още пет държави членки на НАТО, които разкриха подобни координационни щабове. Това са Румъния, Латвия, Литва, Естония и Полша.

Минаваме през трудни времена и комбинация от кризи, заяви президентът Росен Плевнелиев, предаде пресцентърът на държавния глава. 

„Днес сме изправени пред необходимостта от преосмисляне и адаптиране на визията за колективната отбрана с цел гарантирането на свободна, мирна и единна Европа. Свободата, демокрацията, върховенството на закона и човешките права са висша ценност. Свободата е безценна, но не и безплатна“, каза той.

„Действията на Русия в Източна Украйна, незаконното анексиране на Крим,  замразените, но тлеещи конфликти в близост до нашите граници, надвисналата заплаха от терористични групировки като „Ислямска държава“ придават допълнителна тежест на общите ни усилия да защитим своя суверенитет и демократична държавност, като развиваме способности за надеждно възпиране на заплахи от всякакъв вид“, подчерта Плевнелиев.

По думите му откриването на щабните елементи за интегриране силите на НАТО едновременно в шест европейски столици, включително в София, показва ангажираността в Алианса за защита на всички негови членове.

НАТО не търси конфронтация с нито една държава“, каза заместник-помощник генералният секретар на НАТО Джеймс Апатурай по време на официалната церемония, цитиран от "Фокус".

"Държавите в региона станаха по-нестабилни и за да се защитаваме, трябва да се адаптираме. Ние сме заедно и се защитаваме заедно“, каза той. И  разясни, че задачата на щабните елементи е да координират усилията при учения и тренировки на НАТО.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog

 



Тагове:   политика,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199074
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575