Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.06.2015 05:39 - КИТАЙ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ САНКЦИИТЕ НА САЩ И ЕС
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 806 Коментари: 0 Гласове:
-23

Последна промяна: 19.06.2015 05:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                              НЯМА МИЛОСТ ЗА АГРЕСОРA!

 

Голяма част от китайските банки отказват да провеждат операции с руски кредитни институции, твърди един от шефовете на ВТБ Юрий Соловьов в статия, публикувана във Finance Asia. Китайските трезори също така значително са съкратили своето участие в обслужването на търговията между двете страни. Затова Соловьов смята, че главният проблем е в „противоречивата позиция на Китай към банките в Русия”.


image


Според него, това се е усетило с голяма сила след въвеждане на санкциите към руския финансов сектор от страна на САЩ и Европейския съюз. Единственият сектор, където китайски капитали продължават да влизат, е на сливанията и поглъщанията на руски компании. През 2014 година парите, вложени в подобни операции от страна на Пекин, са възлизали на 8 милиарда долара.


                                                 image


Шефът на Сбербанк Герман Греф от своя страна предупреди още през декември миналата година, че Русия има проблеми с привличане на финансов ресурс не само от западните финансови пазари, но и от източните. „Колеги, вие няма да дочакате пари от източните пазари, днес за тези пари има огромна конкуренция”, твърди Греф.

 

На ти сега БРИКС, на ти „приятелски“ Китай! Спукана и е работата на Русия и само в България все още има куп идиоти, които не могат да проумеят това...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog



Тагове:   таратанци,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3198990
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575