Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.12.2014 07:19 - ПАНИКА В РУСИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 3228 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 01.11.2015 07:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                                              СТРАХ И УЖАС


                                          image

 

Проблемите на руския валутен пазар, които сериозно се задълбочават през последните няколко дни, застигнаха и дилърите на автомобили. Положението се влоши сериозно преди два дни, но все още всичко беше под контрол. През деня обаче курса на рублата се срина драстично и когато стана така, че едно евро можеше да се купи със сто рубли, дилърите на автомобили спряха да продават нови коли.

Първите подобни информации се появиха още вчера следобед, но заради настъпилата паника в Русия мнозина не им повярваха. Снощи обаче стана ясно, че много от основните играчи на пазара за нови автомобили в Русия са прекратили продажбите си. Крак повлече най-големият руски дилър на нови автомобили Major Auto, който предлага на руския пазар продукцията на 35 марки.

Дилърът Major Auto продава в Русия всички основни марки. В портфолиото и влизат Audi, BMW, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Datsun, Dodge, FIAT, Ford, Honda, Hummer, IVECO, Jaguar, Jeep, KIA, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, MINI, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Skoda, SsangYong, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volvo и ГАЗ. Да, руснаците не могат да си купят дори и руска таратайка с рубли!

Основните проблеми далеч не са в липсата на автомобили. Сривът на рублата прави изключително неизгодна продажбата на нови коли. Още повече, че много от руснаците искат да си вложат парите във въпросното движимо имущество, защото не желаят да си държат парите в банките, въпреки че основният лихвен процент в Русия бе увеличен на 17%.


                                       image
 

Дилърите на нови автомобили заявяват, че преустановяват продажби за няколко дни, докато се стабилизира курсът на рублата. Проблемът обаче е, че никой не знае кога ще се случи това. Още масло в огъня се наля, след като Сбербанк преустанови кредитиране на граждани и въпросът с покупка на нов автомобил стана още по-сериозен.

В момента никой от специалистите не се наема да прогнозира кога ще се възобновят продажбите на нови коли в Русия. Наблюдатели предричат, че със задълбочаване на кризата и автомобилите руско производство ще поскъпнат значително, а как ще реагират чуждестранните компании, които имат огромни заводи в Русия, също е въпрос без конкретен отговор.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog

 
ПОСЛЕПИС: В блогбегето щъкат десетина комунистически маймуни. Всички знаем кои са тези дупедавци- русофили. Питам се обаче, защо тази гмеж не се засели в любимата си Русия, а клечи тук и туря червени палци?...

Сопа, сопа за такива безродници! И 100 тояги на голо ще са им малко на тия родоотсъпници!




Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190593
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575