Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2021 05:23 - Съвети за пестеливите
Автор: milalea Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 674 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Не смятайте разпродажбите за нещо позорно, защото това е нормален начин да си подновим гардероба, но за по-малко пари. При това разпродажбите не трябва да се бъркат с базари, както става често.

 На разпродажба може да се купи всичко, и за вменяеми париdepositphotos.com Ако търсите начини да изхарчите по-малко за дрехи, при това без много компромиси и е важно как ще изглеждате, тогава тези няколко съвета определено ще ви помогнат.

Купувайте на разпродажби

Най-очевидния начин да спестите от дрехи е да ги купувате по време на отстъпка. Когато отивате на шопинг следващия път задължително си спомнете за това.
Ако ви хареса някаква вещ, има смисъл да изчакате разпродажбите и да я купите за половин цена.

Знайте границата 

 Попитайте се, действително ли се нуждаете от тази дреха и дали ще я носите?
Ако имате вече 10 костюмни ризи, които все още можете да носите, защо да си купувате още една?
 Вместо това си струва да обърнете внимание на други цветове и модели.


Аксесуари

Един от най-лесните и относително евтини начини да промените външния си вид е да използвате аксесуари. Носенето на различни вратовръзки всеки ден приятно ще промени образа ви.

Вратовръзката струва по-мално отколкото новия костюм. Въпреки, че обувките са по-скъпоструващ предмет в облеклото, не си струва да се забравя, че класическите обувки никога не излизат от мода и се носят достатъчно дълго.
  Покупка на универсални вещи 

 Купувайте вещи, които могат да се съчетаят между себе си и по този начин хармонично допълват гардероба ви. Класическите цветове, като бяло, сиво, тъмно-сиво, тъмно синьо ще подхождат на повечето костюми, ризи и вратовръзки. Обаче ако имате достатъчно дрехи в базови цветове, струва си да се обърне внимание на цветове като кафяво и бежово.
  Шивач

Ако физиологията ви се е променила с годините и костюмът ви вече не "седи" добре - обърнете се към услугите на шивач, който ще реши този проблем. Класическите дрехи винаги са актуални, а услугата на шивач струва много по-мално от покупката на нов костюм.

Грижа за дрехите

Не забравяйте, че всички дрехи имат нужда от правилно поддържане, особено ако са направени от добра тъкан.
Всички дрехи е препоръчително да се перат ръчно, с използване на меки миещи средства. За тази цел подхожда всякакъв шампоан.
Следва също правилно да се съхранява - ризите в шкафа на закачалки, вратовръзките на ролка или в увиснало състояние.
И, разбира се, не е препоръчително да носите една и съща вещ два дена подред.


Не изхвърляйте дрехите

Забелязвали ли сте, колко често се връщат "устарелие" тенденции? Например, тесните вратовръзки, така известни в наше време се появиха през 60те. Оригиналните ретро-вещи са актуални по всяко време. Ако имате допълнително място в шкафа, не изхвърляйте дрехите си.

Разбира се, не всички препоръки, описани по-горе ще са актуални именно за вас, но могат да служат като опорна точка за да намерите нови идеи, как най-ефективно да организирате гардероба си.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: milalea
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 57423
Постинги: 35
Коментари: 10
Гласове: 190
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031