Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
04.11.2013 02:50 - КАКВО ПРЕЧИ НА БЪЛГАРИТЕ ДА БЪДАТ ЩАСТЛИВИ | SuperAstro.net/blog
Автор: apostapostoloff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1300 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 04.11.2013 02:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

“… ДА  СИ  КАЖЕМ  КРИВИЦИТЕ  И  НАПРЕД  ДА  ВЪРВИМ…” 


                                   image

 

Всеки един от нас се ражда със сериозни „фабрични дефекти“. Рано или късно човек става заложник на своите слабости и цял живот си пати от тях. Българите имат специфични национални недостатъци и те им пречат да бъдат щастливи. Ето как нашенските кусури ни лишават от щастие:


1. Занимаваме се с всякакви истории, но не и с нашата собствена


Не се потапяйте в историите за успеха на другите до такава степен, че да забравите да напишете своята. Невероятните промени се случват, когато решите да поемете контрол. Това значи да консумирате по-малко и да създавате повече. Означава отказ да оставите  другите да мислят, говорят и решават вместо вас. Означава да научите да уважавате собствените си идеи и инстинкти. Дръжте най-големите си цели близо до сърцето си и им посвещавайте време всеки ден. Ако наистина искате нещо и работите усърдно за него, няма почти нищо, което да не можете да постигнете.



2. Чакаме идеалния момент


Не се хващайте на мита за идеалния момент. Моментите не са идеални, те са такива, каквито си ги направите. Толкова много хора чакат звездите да се подредят, за да направят това, което искат и знаят, че трябва да направят. Перфектния момент, префектната възможност, перфектното състояние на духа и т.н. Събудете се! Тези съвършени състояния са мит. Не съществуват.



Способността ви да достигнете най-големия си потенциал е пряко свързана със способността ви да действате лице в лице с несъвършенството. Ще постигнете успех не като откриете съвършения момент, а като се научите са виждате и използвате несъвършенствата на живота.


3. Работим само за заплатата


Работата без интерес е затвор. Дори ако не сте свръх запалени по това, което работите, трябва поне да се интересувате от него. Когато си изграждате живот, в който работата е нещо, което понасяте само за да си плащате сметките, може да прекарате цялото време в мечти за друг живот. Работата запълва голям процент от времето ви. Не става дума за парите, става дума за самите вас. Ако в това, което правите, може да вложите част от себе си, работата ще ви носи удовлетворение.


4. Храним чувства на омраза


Както казва Мартин Лутър Кинг „Тъмнината не може да изгони тъмнината; само светлината може. Омразата не може да изгони омразата. Само любовта може.” Истината е, че когато храним в душата си омраза, тя в крайна сметка взима най-доброто от нас. Поема контрол над нас. Забравяме защо мразим, какво мразим и кого мразим. Накрая естествено, намразваме и себе си. Всичко, което мразите, заема място в главата и сърцето ви. Така че, ако искате да елиминирате нещо или някого от съзнанието си, не го мразете. Продължете напред и не се обръщайте назад.


                                             image


5. Вслушваме се в страховете и тревогите


Ако погледнете назад, ще установите, че повечето ви страхове и опасения не са се сбъднали – били са неоснователни. Когато се върнете назад в последните няколко години, колко възможности за радост сте разрушили с излишни страхове и негативност? Ще видите, че е нужно да се освободите от някои неща, само защото тежат на сърцето и душата ви. Пуснете ги. Не влачете окови на краката си. Невероятно лесно е да се наслаждавате повече на живота си сега, без значение от ситуацията. Въпросът е само да се отърсите от пластовете глупости, които ви пречат.


Освободете се от тревогите и страховете си, от нуждата да сте винаги прави и да контролирате другите. Освободете се от претенциите си и от нуждата всичко да става по вашия начин. Изпод тези пластове глупости има един щастлив и съзидателен човек. Започнете ли да сваляте тези слоеве и да оценявате нещата заради това, което са, животът ще ви носи много повече удовлетворение.


6. Не спираме да мислим за трудностите


Един лош ден е просто лош ден. Изберете да не го превръщате в нещо повече. Неприятностите се отразяват върху условията, в които живеете и работите, но недейте да им позволявате да повлияят на това кой се и накъде сте се запътили. Всеки ден носи със себе си нови уроци и нови възможности. Винаги има начин да предприемете следващата стъпка по пътя, който сте избрали. На моменти събитията могат да бъдат ужасни и неизбежни, но винаги имате избор – ако не кога, то поне как да издържите и да продължите напред.


7. Търсим временно удовлетворение


Има два варианта за удовлетворение в живота – временно и трайно. Временното идва от моментните наслади на материалното удобство, докато трайното се постига чрез постепенно израстване на съзнанието. На пръв поглед може да е трудно да различите едното от другото, но с времето става очевидно, че второто е далеч по-висше.

Трайното удовлетворение се запазва в превратностите на живота, като ви позволява да запазите увереност и покой. Бързите промени в живота могат да ви докарат до лудост, и дори най-изтънчените материални удобства не могат да ви направят щастливи за дълго.

8. Опитваме се да променим всичко изведнъж


Ако искате да промените нещо в света, започнете със света около себе си . Да направите голяма промяна отведнъж обикновено е невъзможно, но да направите промяна сега в живота на няколко души не е никак трудно. Ако накарате един човек да се усмихне, неговата усмивка може да накара и други да се усмихнат. И така, по този дискретен начин, можете да достигнете до много хора.



АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net



Тагове:   мъдрост,


Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3191355
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575