Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
25.08.2010 04:59 - КАКВО НИ ПРЕЧИ ДА ОТСЛАБВАМЕ
Автор: apostapostoloff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3563 Коментари: 1 Гласове:
4



ДЕБЕЛИ, ДЕБЕЛИ, ДЕБЕЛИ…

 

 

 

Едва ли някой би се затруднил с отговора на въпроса коя е най-затлъстялата нация в света. Статистиката го потвърждава– това безспорно са американците. По петите ги следват… българите! 60 % от тях имат вече наднормено тегло!

Стана ясно, че затлъстяването не зависи от възрастта и расовата принадлежност. Затова  американските диетолози търсят истинските причини за епидемията от затлъстяване в страната.


Според екип от учени от различни специалности, цитирани от изданието „Men’s Health” могат да се определят 7 особено вредни навика, които заедно, но и всеки един поотделно, имат голяма роля за натрупването на много наднормени килограми.

Наблюдавайки поведението на посетителите в ресторантите от типа шведска маса, т.е. “яж, колкото можеш”, специалистите отбелязват, че за пълните хора са типични някои навици, които отсъстват при останалите.



Първо: 


При възможността за избор те винаги вземат най-голямата чиния, докато останалите предпочитат по-малката. “Не посягайте към голямата чиния и вече сте започнали да отслабвате”, твърдят американските диетолози, като отбелязват, че същото се отнася и до напитките.



Второ:


Изборът на място на масата – за да ядете по-малко, избирайте да седнете така, че да не виждате повечето от сервираната храна. Видът на изобилието съблазнява и ни кара отново и отново да посягаме за едно или друго. Затова психолозите в екипа съветват, след като си сипем, да приберем веднага остатъка от храната.



Трето:


Това със сигурност няма да се хареса на нашите баби, които винаги са казвали: “Изяж всичко, което е в чинията ти!”. “Забравете този вреден принцип”, съветват диетолозите, “Хората с тънка талия винаги оставят нещо в чинията”. А това има отношение и към:



Четвърто:


Пълните хора винаги се стремят да изядат колкото може повече за по-малко време, като по възможност използват за всичко лъжица, а не вилица. Докато елегантните предпочитат ножа и вилицата, а в китайския ресторант – бамбуковите пръчки.



Пето:


Дъвчете повече! Установено е, че хората с тегло над нормата бързат да погълнат храната и я дъвчат средно 10- 12 пъти, докато останалите – по около 14-15 пъти. Нещо повече – и това е следващото:



Шесто:


Хората в добра физическа форма първо оглеждат храната и подбират само това, което наистина им се яде. При пълните е обратното- те слагат в чинията от всичко, без значение дали им харесва или не.

 


Седмо:

 

Никога не пропускайте да закусите! Статистиката от всички изследвания доказва, че рискът от наднормено тегло и затлъстяване нараства до над 450% (!) за тези, които постоянно нарушават това правило. Най-добре е денят да се започне с храна, богата на протеини, както и с плодове, зеленчуци и фибри, които настройват правилно обмяната на веществата и засищат за дълго.

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 

www.Otslabni.net

 



Тагове:   Какво,   отслабваме,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. liliyanaandreeva - Наднорменото тегло идва от Месопотамия и Индия.
30.08.2010 08:06
Ние им " изкупуваме вините " , следвайки техни модели за човешко битие.Снажните северняци и грациозните гъркини са вече " история " даже като биологичен вод на тази земя. С уважение : инж. Андреева - за 5 години след операция напълнях от 56 кг. на 96 кг. и...няма спасение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190935
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575