Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.08.2010 08:08 - ЕМИГРАНТ, ТОВА ЗВУЧИ МНОГО ТЪПО
Автор: apostapostoloff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1739 Коментари: 13 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ОТНОВО ЗА ИЗМЕКЯРИТЕ

 

 

След като публикувах статията си „Емигрант- това звучи… тъпо”, хилядите прецакани от съдбата емигранти, започнаха да ме заливат със словесна помия, обиди и ругатни. Което идва да рече, че съм попаднал точно в десетката. Затова реших да напиша още една статия на тази тема, която ще разкрие на моите тотално дезинформирани сънародници, как протича денят на един българин зад граница.

 

Някакъв нашенски нещастник, който слугува в странство, се мъчеше да ме убеди, че е цъфнал и вързал, защото, видите ли, той получавал чисто 800 евро. Прави ме, милият, на идиот. Работата е там обаче, че сестра ми е женена в Германия, а братовчедка ми- в Испания. По време на посещенията си при тях, имах възможността да наблюдавам отблизо трагедията на нашите измекяри. В какво се състои тя ли? Веднага ще ви обясня. Но най- напред искам да изясня някои принципни неща.

 

Хората, които в условията на капитализма, разчитат на заплата, не са съвсем читави. Защото им липсват ум, трудолюбие и кураж, за да се захванат с бизнес. Парите, големите пари, идват САМО от бизнес! А не от заплата. Така де, никой никъде не плаща щедро на слугите.

 

Да, ама бизнесът не търпи глупаци, лентяи и слабаци. И тъй като в България от липса на глупаци, лентяи и слабаци не можем да се оплачем, нашите емигрантите гледат да се закачат някъде на заплата.

 

Сега ще разбия един голям мит, създаван години наред от нашите полуграмотни журналисти. Митът за високия жизнен стандарт на запад. Стандартът на живот в западна Европа е МНОГО, МНОГО НИСЪК. Ама как така, ще кажат повечето от вас?

 

Ще ви го обясня кратко и ясно. Средностатистическият гражданин в западна Европа взима около 1600 евро на месец. Бруто! БРУТО! В западноевропейските страни обаче  данъците са убийствени- на места те стигат до 53 %! САМО България е един истински ДАНЪЧЕН РАЙ!

 

Западноевропеецът взима в крайна сметка наистина около 800 евро. Чисто- след данъците, удръжките, осигуровките, таксите и пр. Е да, ама за разлика от нас, западноевропеецът е беден. Той НЯМА СОБСТВЕНОСТ. А човек без собственост, без недвижима собственост, си е чисто и просто ПРОСЯК! Затова нафуканите западни прошляци трябва да плащат НАЕМ за жилището, в което живеят. А този наем е висок- между 500 и 1000 евро НА МЕСЕЦ!

 

Да допуснем, че някой от тези нещастници плаща 500 евро наем. Какво му остава за харчене? Словом и цифром 300 евро! Разбирате ли сега, защо стандартът на живота в западна Европа е много нисък?... Ако все още не сте го проумели, ще го разберете веднага.

 

Какво може да си купи човек с тези 10 евро на ден?... Билетът за рейс до работното му място струва 2 евро. Цигарите му струват 5 евро. Едно кафенце пък струва и то 2 евро. Ами билетът за рейс обратно до дома? Ето, че западноевропеецът вече е на червено!

 

Затова тези хора масово задлъжняха и то до гуша. Това е един от основните фактори за избухването на световната финансова криза. Казано накратко, милионите длъжници обедняха поголовно и спряха да изплащат задълженията към банките си. Това, разбира се, доведе до масови фалити на банки.

 

Как няма да задлъжнеят?! Чифт обувки в западна Европа струва между 70 и 120 евро. Една риза- между 40 и 60 евро, а дънките са само 70- 80 евро. Решите ли да идете на ресторант, трябва да си приготвите поне една петдесетарка, защото бирата струва там между 4 и 7 евро, за малка текила (20 мл.!) искат 5 евро. Най- евтиното ястие е между 15 и 25 евро. Бутилка вино пък струва от 10 до 50 евро. Да ви е сладко! А бе, живот като на кино!

 

Тук е мястото да разсея още една заблуда. Междубанковият курс НЯМА НИЩО ОБЩО  с действителността. Защото 1 евро НЯМА покупателните възможности на 1 лев и 95 стотинки. Истината е, че българският лев понастоящем има покупателната сила поне на 3 евро. Което става ясно от приведените по- горе цени.             

 

Ето ви го високия стандарт на живота! Ето ви ги и високите заплати… Цялата тази работа е мижи, да те лажем! Който не ми вярва, да емигрира. Прав му път! И дупе да му е яко.

 

Истина, истина ви казвам, сбъдна се библейското пророчество: „Последните ще бъдат първи”.

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 

www.LudiPari.com



Тагове:   Много,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - стига си дрънкал глупости,
01.08.2010 08:29
аз съм емигрант от 7 години, имам къща, чийто моргидж изплатих наскоро, имам собствен бизнес, изучих си децата - получиха образование, което се зачита в цял свят и имам възможност да си идвам всяка година в България. Вярно е, че работих като вол цели 5 години, не пуших и не пийнах глътка алкохол, но все пак успях.

Затова не се изказвай неподготвен.
цитирай
2. apostapostoloff - Аз съм много добре подготвен
01.08.2010 08:43
Макар, че с анонимни типове не общувам, аз по изключение ще ти отговоря.

Аз съм много добре подготвен, а ти си лъжец. Или наркотрафикант. В България няма балами- те измряха от глад по времето на Виденов.

Другата ми братовчедка е лекар и има клиника в Холивуд, тя печели луди пари, а все още не може да изплати ипотеката си. Разправяй ги тия лакърдий на покойната ми баба!

И още нещо: защо се криеш зад анонимността? Това говори много зле за теб. Не, ти със сигурност си престъпник или най- малкото не си плащаш данъците.
цитирай
3. анонимен - Предатели
01.08.2010 09:12
Най-лесно е да се предадеш и да избягаш. Трудно е да останеш и да се бориш.
цитирай
4. apostapostoloff - Така е и това е добре!
01.08.2010 10:14
анонимен написа:
Най-лесно е да се предадеш и да избягаш. Трудно е да останеш и да се бориш.

Така е и това е добре! Защото от България се изметоха над един милион неудачници, ахмаци и лумпени. Оставиха за нас огромни пазарни ниши, които умните и трудолюбиви българи запълниха успешно. Затова говорят онези 39 МИЛИАРДА, които българите държат на влогове по банките.
цитирай
5. анонимен - Наистина не си у час !
01.08.2010 11:59
Щом като емигрант ти звучи тъпо , как ти звучи българин и какво направихте вие останалите в България през последните 20 години ? Искаш ли да ти кажа как звучи на света българин ,т.е вие които останахте в България?
Крадохте и я разсипахте до основи и сега от злоба си седнал да плюеш тези които си уредиха живота на чисто и са чисти пред съвестта си ! Вижда се какво направихте вие дето си останахте там!
цитирай
6. apostapostoloff - Щом като емигрант ти звучи тъпо, как ...
01.08.2010 13:27
анонимен написа:
Щом като емигрант ти звучи тъпо , как ти звучи българин и какво направихте вие останалите в България през последните 20 години ? Искаш ли да ти кажа как звучи на света българин ,т.е вие които останахте в България?
Крадохте и я разсипахте до основи и сега от злоба си седнал да плюеш тези които си уредиха живота на чисто и са чисти пред съвестта си ! Вижда се какво направихте вие дето си останахте там!

Пак ще повторя: не общувам с анонимни типове, но отново ще направя изключение. Ето какво направихме ние, истинските българи:

Според едно изследване на независимото списание International Living, България е на 40- то място в света по качество и стандарт на живота. От 192 наблюдавани страни!

Българите имат цели 39 МИЛИАРДА на влогове по банките!

94 % от българите имат значителна недвижима собственост- апартаменти, къщи, вили, земи, лозя...

България е данъчен рай и се слави с най- ниските данъци и най- високите лихви по депозитите.

България е БЕЗСПОРЕН ЛИДЕР на Балканите.

Това направихме и се гордеем с него!

Заслугата е и ваша, защото вие, отрепките, се изметохте овреме и ни оставихте да работим и печелим на спокойствие.
цитирай
7. gbfil2 - негативно....
07.08.2010 12:00
Защо толкоз злобно, бе човек. Всеки си урежда живота както и където намери за добре. Не може всички да са бизнесмени, което не значи автоматично, че са ""некъдърници" или "нещастници", както си написал. Късметът играе не малка роля в реализацията на човек в живота. А най-важно е да се чувстваш щастлив.
ПП.
Цените, които си написал са просто неверни. Освен ако не си купуваш дънки "Салса", риза на "Педро Дел Йеро", ходиш в неподходящ за джоба ти ресторант и пр.. Това обаче се отнася и за България, както и за всяка точка на света.
цитирай
8. apostapostoloff - Няма и капка злоба
07.08.2010 16:33
Къде я виждаш тази злоба? Злоба таиш ти, защото много си се минал, пропилявайки живота си извън България. И тъй като всеки съди за другите по себе си, ти смяташ, че и аз съм озлобен като теб. Няма защо да съм озлобен- аз съм преуспял, прочут и заможен човек, а не фараш като теб.

За да преуспееш са необходими три неща: ум, труд и кураж. Едно ако липсва, се проваляш. И след това твърдиш, че нямаш късмет. Ти си неудачникът, ти! Не търси вината извън себе си и недей да бръщолевиш празни приказки за късмет, шанс и пр.

Цените, които привеждам са си много точни. Престанете да лъготите, жалки емигрантски дебили- всеки може да открие в Интернет цените на отделните стоки във всяка една страна. Тъй че вече не можете и да се фулкявите и да се правите на много важни и богати. Щяхте да бъдете смешни, ако не бяхте толкова жалки.
цитирай
9. анонимен - Mariq
09.08.2010 13:43
apostapostoloff:) Не мисля,че имате право да съдите обикновените българи,които намират начин да се справят с капаните,които им залагат нашите управници,да намерят изход и да устроят живота си по достоен начин- па макар и в странство, при това без да продават душите си в масонски ложи и прочие "тайни общества".
Хората са достатъчно грамотни,за да знаят кой държи "бизнеса" в България и как принуждавате и най-добросъвестните бизнесмени да влязат в редиците ви,за да не бъдат принудително разорени. Ако сте преуспял,какво търсите по блоговете,а не си гледате бизнеса? А дори и да сте преуспял, то е,защото сте МАСОН!
цитирай
10. анонимен - Mariq
09.08.2010 13:47
Аа,ясно,няма да ми пуснете коментара или ще го преиначите с Ваш коментар,защото съм неудобна и казвам истината!
цитирай
11. apostapostoloff - Аз никого не съдя!
09.08.2010 14:56
Аз никого не съдя, защото не съм съдник. Четете внимателно и не преиначавайте написаното от мен!

На вас, неудачниците, все някой друг ви е виновен- управниците, системата, турското робство и пр. Но неудачникът си е неудачник, независимо от това къде ще се засели.

И другата ви плоча съм я слушал- вие, некадърните простаци, все смятате, че всеки, който е преуспял, е престъпник. Да, всички са маскари, само вие сте ангелче небесно, но непризнато в родината си.

Знаете ли защо бедният е беден? Защото е прост. Ето, вижте само каква простакеса сте вие самата- питате ме защо се занимавам с блогове? Ами защото те са част от рекламната кампания на моя бизнес ма, стрино! Толкова сте тъповата, че не можете да проумеете такива елементарни неща! Впрочем, вие сте толкова глупава, че никога няма да разберете, колко сте глупава!

Щом мислите, че само масоните успяват, запишете се и вие в масонска ложа, стрино!
Ама нищо няма да промените. Вие ВЕЧНО ще сте бедна! Нали помните: бедният е беден, защото е прост!

Пуснах ви и двата коментара, макар че не казвате никакви истини, а само пълните блога ми с вашите безбожни простотии.
цитирай
12. анонимен - mariq
09.08.2010 17:02
Не знаете с кого говорите,Апостолов. За Ваше добро е да ми се извините и да спрете с опитите си да манипулирате хора,които имат мозък в главите си и няма да Ви се вържат на квалификациите кой е неудачник и кой-измекярин.
цитирай
13. apostapostoloff - Пардон
09.08.2010 17:57
Пардон. Ето че ви се извиних. Дано сега да спите спокойно...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199123
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575