Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
12.07.2010 06:03 - "ХРАНАТА", КОЯТО НИ УБИВА
Автор: apostapostoloff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 956 Коментари: 0 Гласове:
5



ПОЛУФАБРИКАТИТЕ- ПРИЯТЕЛ ИЛИ ВРАГ

Съвременните диетолози твърдят, че употребата на голямо количество полуфабрикати и “готова храна” води до ракови образувания при жените!

Съвременният човек има все по-малко време да се занимава с готвене. Той не  консумира пълноценни ястия, съдържащи здравословно количество калории, захар и скорбяла.

Най- здравословната и пълноценна храна е тази, която съдържа преди всичко много зеленчуци и по- малко месо. Приготвянето на този вид отнема доста време. Затова в съвременното домакинство се използват все повече полуфабрикати.

Шведските учени са провели изследване, в което са участвали 64 500 души. Изводът на специалистите е, че между употребата на висококалоричните продукти от “бързото хранене” и развитието на ракови заболявания специално при жените (рак на матката, гърдата, кожата, задстомашната жлеза) съществува пряка връзка.

Според тях това се дължи на факта, че повишеното съдържание на захар в продуктите на “бързото хранене”, която бързо се натрупва в тъканите и кръвта, води до стимулиране растежа на раковите клетки.

Изследователите подчертават, че при жените на възраст над 49 години рискът от развитието на рак на гърдата е няколко пъти по-висок в сравнение с по-младите представителки на прекрасния пол.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.Otslabni.net




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3201520
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575