Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
07.06.2010 08:33 - КАК ДА СЪСИПЕМ ФИГУРАТА СИ ПРЕЗ ЛЯТОТО
Автор: apostapostoloff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 867 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.06.2010 16:45


ИЗЛИШНИТЕ ЛЕТНИ „ЛАКОМСТВА”

 

Идва време за отпуски, за удоволствия и безгрижни дни. Те често са придружавани от купища лакомства със съмнително качество. Месо на скара, пържени картофи и риба, ребърца, сладолед, сандвичи, бира – това е само малка част от обичайното лятно меню. Предлагам на вашето внимание една изключително полезна и навременна публикация, която препечатвам от здраве.bg.


Всичките изброени храни увеличават удоволствието от безгрижното ежедневие. Но все пак - не прекалявайте с тях, защото колкото по-апетитни изглеждат, толкова по-вредни са за здравето и фигурата.

Мазните меса на скара

Лошата новина: барбекюто може да се окаже истински саботьор на обиколката ви - 500 грама телешка пържола ще прибави към дневния енергиен прием около 1400 ккалории и 124 гр. мазнини. А какво остава за свинските и агнешките ребърца, които са от най-тлъстата част на животното.


Добрата новина: Печенето на скара може да е здравословно, ако се насочите към месни деликатеси, които съдържат по-малко мазнини. Такива са свинското филе, пилешките гърди без кожа и крехкото телешко.

Колбаси и сандвичи

През последните години хотдогът и надениците се превърнаха в любима храна за мнозина, но те не винаги са най-добрият избор особено през летните месеци. Това не се дължи само на високото съдържание на мазнини и калории, но и съдържанието на твърде много сол (натрий). Обичайният хотдог съдържа около 280 калории, 15 грама мазнини и 1 250 мг. натрий, докато в 170 гр. колбас има 330 калории, 24 грама мазнини и 1 590 мг. натрий.

Салати с майонеза

Те по правило са високо калорична храна. За да ограничите калорийния прием, ползвайте нискомаслена майонеза или смесете майонезата с нискомаслено кисело мляко или сметана. Или още по-добре заменете майонезата с повече зеленчуци – те съдържат много фибри, които засищат по-бързо глада без много калории.

Студени сладки алкохолни питиета

Тези алкохолни коктейли са без съмнение силно атрактивни през горещите месеци, но прибавят лесно и много калории. Например:

• пина колада – 245- 490 ккалории;

• дайкири – 300- 800 ккалории;

• студен чай – повече от 520 ккалории.

Вместо висококалоричните питиета, пробвайте да постигнете същия ефект с изстудено вино.

Безалкохолни напитки

Обезводняването е чест проблем, с който трябва да се съобразяваме през лятото. Да утолим жаждата си не означава да го правим за сметка на талията си. Половин литър подсладен студен чай, кола, енергийни напитки, плодови сокове или бира се равняват на около 150 ккалории.


Замразени удоволствия

Чаша сладолед съдържа приблизително 380 калории и 22 гр. мазнини (в повечето случаи растителни). Но не е нужно да се отказваме на 100% от удоволствието - опитайте се да намалите порцията или се ориентирайте към по-нискокалорични сладоледи.

Дресинг за салати

Салатите могат да бъдат перфектната лятна вечеря: леки, освежаващи, най-добрият начин да си набавим необходимите фибри и белтъчини. Но висококалорийните сосове и дресинг, както и бекон, сирене, пържени пилешки флейки, превръщат идеалната вечеря в калорийна бомба. Вместо това прибавете към зеленчуковата салата печено пилешко филе, варени яйца и дресинг с малко мазнини.


Летни пържени „деликатеси”

Шепа пържени картофи или цаца няма да навредят на никого, но твърде честата им употреба бързо ще дадат резултат – излишни мазнини в областта на талията или бедрата. Всеки 30 грама пържени картофи или чипс имат приблизително 160 калории и 10 грама мазнини. Голяма порция пуканки ще ви натовари с 550 калории, 30 гр. мазнини и почти 1000 мг. натрий.


Панирано пилешко

Панираното пилешко месо е несъмнено лесен и приятен начин да заситим глада, но за съжаление носи доказани негативи не само за талията, но и за кръвоносните съдове – мазнините в панировката улесняват наслагването на плака. Затова най-добре забравете за панировката, а вместо това си изпечете пилешки гърди на скарата.

 

imageАПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 

www.Otslabni.net

 



Тагове:   как,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3201074
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575