Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
03.06.2010 08:42 - ЕДНО ИСТИНСКО ЧУДО НА ПРИРОДАТА
Автор: apostapostoloff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 910 Коментари: 0 Гласове:
3



ЧЕСЪНЪТ- ПОДПРАВКА И ЛЕКАРСТВО

Той е идеалната подправка за хиляди ястия, но и великолепно лекарство! Доказано е, че суровият чесън е природен антибиотик с широк спектър на действие – той има изразен антибактериален ефект. Малцина обаче знаят, че чесънът се бори и с атеросклерозата.

Той работи по три направления: понижава холестерина, прочиства съдовете от холестериновите натрупвания, нормализира кръвното налягане. Успехът на лечението с чесън е в редовната му употреба – минимум по 2-3 скилидки на ден. Всяко лечение има страничен ефект, при чесъна той е напълно осезаем – миризмата.

Знайно е обаче, че за всяка болка си има и билка. Ето една възможност да се преборим със „страничния ефект” на чесъна: смесете счукан чесън със сок от моркови, изяжте го с лимон, а след 30 минути си изплакнете устата със соден разтвор.
След термична обработка чесънът губи част от полезните си свойства, затова пък прави храната по-апетитна. Той може да се запече – това прави вкуса му мек. Използвайте печения чесън като подправка или гарнитура. Ето една чудесна рецепта за печен чесън:

1. Отрежете връхчето на всяка главичка.
2. Сложете я върху фолио, полейте я със зехтин и я увийте. Печете я при 180 градуса 50 минути.
3. От печения чесън направете пюре. Сервирайте го с месо, добавяйте го към ястията си.

Да ви е сладко!

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.Otslabni.net



Тагове:   чудо,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3191293
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575