Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
11.05.2010 09:02 - КАЛОРИИ И ДЪЛГОЛЕТИЕ
Автор: apostapostoloff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 921 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.06.2010 16:47


ПО- МАЛКО Е ПОВЕЧЕ

 

Американски учени твърдят, че ограничаването на калориите може не само да удължи живота, но и да подобри качеството му от здравословна гледна точка.

Проучването, публикувано в изданието „Science”, се базира на предишни открития, че при по-простите организми намаляването на храната води до почти двойно (дори тройно) удължаване на живота.


Учените искат обаче да подобрят най- вече здравето на хората, което от само себе си означава отлагане на остаряването, заради по-добрия контрол върху някои болести  като диабет, сърдечно- съдови заболявания, рак и др.

Средната продължителност на живота в западния свят е около 80 години, но хората рядко са напълно здрави след навършването на 50-годишна възраст.


На този етап е установено, че ограничаването на калориите има и странични ефекти – намаляване на либидото (заради понижаването на тестостерона), промяна в терморегулацията  (защото метаболизмът се забавя и температурата пада по-бързо). Окуражително е все пак, че проучванията в тази насока продължават…

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.Otslabni.net



Тагове:   калории,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3202340
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575