Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.03.2021 06:02 - ДА ИЗДАДЕШ КНИГА
Автор: apostapostoloff Категория: Изкуство   
Прочетен: 306 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.03.2021 08:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                            ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА





image

 

 

Ако едно дърво падне в гората и никой не е наоколо, за да го чуе, то издава ли звук?“

 

Чували сме тази философската загадка, която ни кара да поставим под въпрос разбирането ни за възприятие. Ако не присъстваме, все още ли се случва нещо? В случая с едно произведение на изкуството, присъствието на реципиент- публика, слушател или читател, е от първостепенно значение.

 

Знайно е, че основно мерило за културата на една нация е нейната книжнина. Обаче!...
Книгите задължително трябва да се издават от ИЗДАТЕЛСТВА. Защо ли?...

Когато едно издателство одобри за печат даден ръкопис, защото експертите, работещи в това издателство, го смятат за стойностен, то сключва договор с автора и плаща хонорара му.
Издателството се задължава освен това не само да оформи, редактира, коригира и издаде произведението, а и да го разпространява, да го предостави на Н. В. Читателя.
Да, издателствата имат грижата и задължението да продават книгите чрез изградената в страната книжарска мрежа.

 

Когато графоман реши да „издаде“ книга, той плаща от джоба си на някаква печатница да отпечата това, което той смята за книга. След това печатницата предоставя отпечатаните екземпляри на платилия за тях графоман.

 

Едва когато гламавият драскач се озове пред камарата „книги“, той разбира, че трябва да разпространява сам тези свои творения. Но как? На практика това е напълно невъзможно за отделния човек.

 

През последните 30 години хиляди нашенски маниаци отпечатаха стотици хиляди подобни „книги“. Те имаха една и съща съдба- свършиха като макулатура на бунището.

 

Истинските книги, книгите, издадени от реномирани и утвърдени издателства, остават. Те стигат до всички библиотеки в света. Тези книги влизат в националния регистър на издадените в България книги. Издание, което не можеш да откриеш в библиотеките и в националния регистър, на практика НЕ СЪЩЕСТВУВА!

 

Scripta manent, са казвали древните. Да, написаното остава, то наистина остава! Затова книгите, истинските книги, са единственото безсмъртно творение на този свят.

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3201342
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575