Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.04.2020 06:08 - ИМА НЕДЕЖДА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 378 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.04.2020 06:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                НОВО ЛЕКАРСТВО ДАВА ДОБЪР РЕЗУЛТАТ





image

 

 

Ново лекарство в битката срещу COVID-19 в САЩ развълнува света. Преди дни излезе информация, че лекуваните с Remdesivir, произведено от Gilead Sciences, се възстановяват за дни, а почти всички са оздравели.

 

 Новината тръгна от STAT News, цитирайки д-р Катлийн Мълън, която във видеовръзка със свои колеги прави разкритията за ефекта от Remdesivir. В него се твърди, че  пациентите, участващи в клинично изпитване на лекарството, са имали тежки респираторни симптоми и висока температура, но са успели да напуснат болницата след по-малко от седмица лечение.

 

"Най-добрата новина е, че повечето от нашите пациенти вече са изписани, което е чудесно. Загинали са само двама пациенти", казва във видеото д-р Катлийн Мълън, специалист по инфекциозни болести в Чикагския университет, ръководител на клиничните тестове.

 

Все още няма одобрена терапия за COVID-19, като Националният институт по здравеопазване организира изпитания на няколко лекарства и други лечения, сред които и Remdesivir.

 

Още през февруари Световната здравна организация заяви, че Remdesivir показва потенциал срещу COVID-19.

"Повечето от нашите пациенти напускат на шестия ден болницата, като това ни показва, че продължителността на терапията не трябва да бъде по-малко от 10 дни", казва д-р Мълън в дискусията .

 

Тестове на лекарството продължават и в десетки други клинични центрове. Фармацевтичната компания спонсорира тестове на лекарството при 2400 пациенти с тежки симптоми на COVID-19 в 152 пробни места по целия свят, както и 1600 пациенти с умерена симптоматика в 169 болници и клиники. Резултатите от тестовете се очакват до края на месеца.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3198983
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575