Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
07.12.2019 07:16 - СЕГА ВЕЧЕ ЩЕ МУ СКЪСАТ Г*ЗА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 357 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 07.12.2019 07:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                              ПРЕЦАКАХА УЧИНДОЛСКИЯ ПОШЛЯК





image

 

Софийският градски съд отхвърли молбата за регистрация на политическа партия "Няма такава държава". Мотивът на съдебния състав, с председател Татяна Костадинова е, че "използване на знамето в символа на партията е налице не само когато има пълна идентичност в двата знака, но и когато внушението е достатъчно силно, че да създаде възможност гражданите да свържат символа със знамето на републиката". Това съобщиха от пресцентъра на съда.

 

Според съдебния състав "представеното графично изображение не само не разколебава, а засилва формирания по-горе извод, че "интегрираните цветове бяло, зелено, червено" биха могли да внушават за използване на знамето на републиката". Съдът взима отношение и за името на партията.

 

Съдиите смятат, че изразът "няма такава/няма такъв" би могъл да е противен на добрите нрави само когато се отнася до държавността, схваната като комплекс от държавни органи и институции. Когато обаче той окачествява не държавността, а състоянието на държавата, изразът се явява по-скоро оценка, а не обида". Решението може да се обжалва или протестира пред Върховния касационен съд в седемдневен срок от връчване на препис.

 

Пошлякът щял да обжалва... Ще трябва май да търпим този досаден, скучен и пошловат посредственик, докато псовиса...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3197638
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575