Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.12.2018 10:43 - КУКУ, ПИПЕ И АМПЕ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 940 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.12.2018 10:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                         ПЕРКО НАУМОВ Е ЗЛЕ, МНОГО ЗЛЕ




image

 

Мизерни битови условия, липса на персонал и добра рехабилитация, обществено стигматизиране – психично болните в България се сблъскват с огромни проблеми. В психиатрията на Курило около 100-ина пациенти бавно гаснат в леглата си насред мизерната обстановка.

 

Директорката на болницата Цветослава Гълъбова казва, че ситуацията там е представителна за състоянието на психиатричните болници в цялата страна. От 12-те държавни болници, лекуващи хора с психически разстройства, 11 се намират в отдалечени места като Курило.

 

Условията в болницата са тежки - на 20 души се падат общо 2 тоалетни, пациентите са по трима в стая, а металните легла, на които спят, са единственото им лично пространство. Освен с материалните несгоди, хората, страдащи от психични заболявания, се сблъскват с всякакви, широко разпространени предразсъдъци.


"Изоставаме с десетилетия от европейските страни, където тези проблеми са решавани много години преди ние даже да започнем да говорим за това. Понякога се чувствам странно, когато попитаме нашите партньори за помощ и указания и те ни отговорят, че трябва да ни дадат текстове от началото на 20 век", коментира д-р Пламен Димитров.

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 



Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190672
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575