Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
11.10.2018 16:53 - БСП СЕ РАЗПАДА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 385 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 11.10.2018 16:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                                     БОЯТ НАСТАНА...




image

 

Вътрешната опозиция в БСП излезе на открит бунт срещу лидера на партията Корнелия Нинова. В оповестена позиция 50 от членовете на националния съвет критикуват Нинова за рокадата в ръководството на в. "Дума", както и за представянето на "Визия за България".

Според авторите на писмото смяната на главния редактор на "Дума" Таня Джаджева с Йордан Мичев е извършена в нарушение на решения, взети от ръководството на БСП, както и в нарушение на устава на партията. Те смятат, че това е поредният пример за безпардонно пренебрегване на националния съвет. Атаката срещу Нинова чрез Мичев е започнала на пленума на партията отпреди седмица. Формално поводът е бил публикувана на първа страница на вестника снимка на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Проблемът с "устава" е, че според него главният редактор на "Дума" се избира от Националния съвет. А Мичев е назначен от Изпълнителното бюро. Формално обаче уставът не е погазен, защото Мичев е "изпълняващ длъжността", а не директно назначен като главен редактор. Тази вратичка в партийния устав е била открита още от Сергей Станишев и така бяха назначени последните редактори на "Дума" Юрий Борисов и Таня Генева-Джаджева.

Вътрешната опозиция изтъква още, че "Визия за България" също не е получила одобрение от пленума.

Авторите на писмото казват, че новият главен редактор на "Дума" е случаен човек без авторитет. А освобождаването на Джаджева е пример за нарушаване на медийната свобода. 

Сред подписалите писмото са Красимир Янков, Костадин Паскалев, Румен Овчаров, Явор Куюмджиев, Михаил Миков, Румен Гечев, Георги Гергов и др. Подписали са се и 12 журналисти.

Каквото и да правят червените обаче, те нямат полезен ход. Да вземат пример от френските си колеги и да се саморазпуснат. Защото социализмът е едно недоносче  и за него няма почва в България.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.



Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199517
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575