Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.04.2018 06:05 - ЗАЛИВА НИ РУСКА ПОМИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 599 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.12.2018 11:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

                                                                    ВЪЗМУТИТЕЛНО




Последните събития в Сирия за пореден път ни направиха свидетели на мащабната проруска пропаганда в страната ни.

Видяхме как в национален ефир се появяват проруски говорители и разпространяват всякакви невероятни притчи – от това как всеки момент ще настъпи „Трета световна“, през това как силите на Асад и Путин свалили почти всички американски ракети. Но всички цели са унищожени. Е как става тази работа бе, джанъм?!...

Гражданската война в Сирия започна след надигането на сирийските граждани срещу режима на Асад още в далечната 2011 г. За да потуши бунта, режимът на Асад използва химически оръжия от 2013 г. насам. Това са официални данни на ООН, получени след множество международни разследвания.

Въпреки това сирийският диктатор дълги години не може да се справи с бунтовниците и потърси подкрепа от Иран и Русия.

Целта на ракетните атаки е да даде ясен знак на Башар Асад и Русия, че използването на химическо оръжие няма да остане безнаказано и основни мишени на ракетните удари бяха именно химически лаборатории и хранилища. Те, както споменах, бяха успешно разрушени.

Що се отнася до истерията с „Трета световна“, то такава не настъпи, а това е пореден опит на Русия да контролира чрез страх собственото си население.

И да плаши глупаците със своята въображаема “мощ“. Защото Русия НЯМА никаква военна мощ. За сравнение: през миналата година САЩ са дали за въоръжаване 600 милиарда долара, а Русия- само 60 милиарда.

Заплахите за „Трета световна“ не се сбъдват вече поредна година, в която руската пропагандна машина ги тръби. Защото Русия няма потенциал, няма ресурс да води война. И как ще има, като брутният вътрешен продукт на Русия и по- малък от този на Италия!

Ако има страна агресор обаче, която е окупирала територии на съседни държави, извършва хакерски атаки, намесва се в чужди избори и е изградила пропагандна машина за посяване на страх и разделение – това е Русия.

И подобно на санкциите и отзоваването на дипломати – всеки път, когато на Русия и бъде поискана сметка за безотговорно поведение – като подкрепата на диктатор, използващ оръжие за масово изтребление срещу невинни цивилни на собствения му народ – тя отговаря с това, че другите са й виновни.

Освен руската пропаганда по платени от Москва български телевизии не мога да пропусна и позицията на българското правителство. Нашите нелоялни, вероломни и страхливи управници не използваха думата „подкрепям“ нито веднъж след ракетните атаки на САЩ, Франция и Британия. Това е, разбира се, възмутително! Нещо повече- това е позорно.

Политиката на българското правителство е не само нелоялна, подла и страхлива. Тя, да си го кажем честно, си е направо пропуска. Възниква вече обоснованото подозрение, че голяма част от българските министри са кагебешници, т. е. платени руски агенти на присъствие...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3191165
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575