Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.12.2017 05:55 - НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА СТАНЕШ ЗА РЕЗИЛ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1438 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.12.2017 09:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                          ПРЪКНА СЕ НОВ НОСТРАДАМУС




image

 

Преди години литературният критик Йордан Ефтимов нарече в своя публикация Стефан Цанев посредственик и предизвика голям обществен отзвук.

Сетих се за този скандал, след като гледах едно телевизионно интервю на Стефан Цанев. Видях и чух един безнадеждно изостанал от времето си стар човек, който, както по всичко личи, не знае как се включва компютър. Ако знаеше, нямаше да ръси глупости  като тези:

 

„(...) Големи неща се случваха по време на социализма... Тези неща не успяхме да ги запазим.

(...) Защо трябваше да го унищожаваме, особено земеделието – разсипахме го до основи, сега го изграждаме наново.

(...) Ще повярвам, че България започва да се оправя, когато ми кажат колко нови предприятия са започнали да работят. Ние какво произвеждаме?“

 

image



Да започнем от А и Б... Какви бяха тези големи неща, които се случваха по времето на социализма? Аз помня само празните магазини, безпаричието, мотопедите „Балкан“, телевизорите „Велико Търново“ и смешните автомобили „Булгаралпин“... 

Питам се освен това, като са се случвали такива грандиозни неща, защо НРБ така жалко и безславно фалира?

И кои са всъщност тези „ние“, които не успяха да запазят боклуците на социализма?

 

Да поговорим и за земеделието... От Освобождението до сега Бълагрия не е имала по- успешно, по- ефективно земеделие от сегашното! Ако Цанев можеше се да порови в Google, той щеше да узнае това и нямаше да се излага като кифладжия!

 

Щеше, горкичкият, да узнае, че ние произвеждаме най- ценната и най- търсена стока в света- ХРАНАТА. Само през миналата година сме изнесли селскостопанска продукция за 30 МИЛИАРДА евро! По всичко личи, че през тази година ще изнесем много повече.

 

България се превърна отново в житницата на Европа и за 20 години увеличи БВП цели 15 пъти! Това е голямото българско икономическо чудо!

 

(През това време отрочетата на Цанев са слугували в странство и са плащали данъци на чужди господари!)


image

 

Цанев бръщолевеше и за някакви нови предприятия... Какви нови предприятия са те пасли бе, аланкоолу? И това ли не си разбрал- индустриалната ера завърши, започна ерата на услугите. От всеки долар, похарчен по света, 92 цента се дават за услуги.

 

И в този сектор ние, българите, сме големи майстори. Нашите курорти, нашите ресторанти, нашата кухня все повече и повече се налагат в целия свят.

 

И за да бъде излагацията пълна, маститият творец най- накрая зае позата на нов Нострадамус: „България няма да загине, но ще преживее много тежък период от 40-50 г., които се задават, и след това ми се струва, че отново ще си намери мястото в Европа.“

 

Хайде, де! България днес е една от най- уютните, най- уредените, най- спокойните  и най- евтини страни в света,  където се живее много добре. Това разбраха вече хиляди възрастни хора от западна Европа, които се преселват в България, за да живеят по- добре тук.

 

Има и още нещо, което е много важно! Иска ми се да спомена и младите писатели на днешна България...  Те, за разлика от Цанев, по никакъв начин не се субсидирани от политически партии, но отдавна се наложиха в Европа. Европа, която им присъди най- високите си отличия и награди.

 

Непростимо е човек, който се има за писател, да не съзнава това...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 

 




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3198192
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575