За аспартама се твърди, че причинявеа рак, множествена склероза, припадъци, лупус, проблеми с паметта и тумори в мозъка...
Да, ама не!
Всички правителствени организации по света обявиха аспартама за напълно безопасен!
Той е 180 пъти по-сладък от захарта и на практика затова се използва – за да поемаме по-малко захар. Съставен е от две аминокиселини – фенилаланин и аспарагинова киселина, както и алкохола метанол.
Целият шум около безопасността на аспартама се вдигна около това, че тези три вещества вредят на човешкия организъм.
Краткият отговор е да – в достатъчно големи количества и трите ще ви навредят. Но всичко е вредно в достатъчно големи количества – дори водата и плодовете…
В малки количества се оказва, че аспартамът е напълно безвреден и дори имаме нужда от аминокиселините за някои телесни функции. Освен това ние или приемаме тези киселини с много други храни, или телата ни ги синтезират.
Употребявайте спокойно аспартам и не се притеснявайте. Глупостите край нямат, а глупаците никога няма да измрат. Те ще продължават да заклеймяват продуктите, съдържащи ГМО, които са също така безвредни. Няма да спрат и с глупостите за кемтрейлс, които не съществуват и пр., и пр., и пр...
АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.