Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
25.08.2017 06:02 - БЪЛГАРИЯ- ЯЖ, ПИЙ И СЕ ВЕСЕЛИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 701 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.08.2017 13:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                          ГОЛЯМОТО ПЛЮСКАНЕ




image

 

Българите харчат 56 на сто за консумация на различни видове месо, при среден показател за ЕС - 100 процента. Казано другояче, в България месото е два пъти по- евтино от месото в западноевропейските страни. Впрочем, в България ВСИЧКИ ХРАНИТЕЛНИ продукти са два пъти по- евтини и по- качествени. По данни на НСИ през миналата година средната консумация на месо на лице от домакинството е била 32 кг на човек!

През 2016 година месото в Дания е било най-скъпо в Европейския съюз (ЕС) - около 40% над средните цени за общността. На второ място е Австрия (+37,2 на сто) и на трето Германия (+20,2 на сто). Това показват обявените данни на „Евростат".

 

Европейската статистическа служба озаглави това свое проучване "Да си направим барбекю", като представените данни не отчитат конкретни цени на месото, а само техните процентни изменения спрямо осредненото ценово ниво в рамките на ЕС.

 

Извън ЕС най-скъпо месо са купували в Швейцария (157% над средните цени за ЕС)! България пък е сред държавите членки на ЕС, където месото излиза най-евтино на потребителите. То е с цели 44 % по- евтино от месото в страните членки на ЕС.

 

Това състояние на нещата обяснява много неща. То обяснява защо в България ресторанти, закусвални, кръчми и барове са пръскат по шевовете. То обяснява също така защо над 60 % от българите страдат от наднормено тегло и затлъстяване...

 

Ядат българите, не си пополюват! Ядат, та ушите им плющят. Да им е сладко!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.



 

 

 

SaveSave


Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3200141
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575