Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.03.2017 06:03 - КРАЙ НА РУСКИЯ ГРАБЕЖ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 660 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 01.03.2017 06:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                           ПОРЕДНИЯТ УДАР ЗА КРЕМЪЛ




image

 


Заместник-председателят на Европейската комисия и европейски комисар за енергийния съюз Марош Шефчович благодари на България за огромната работа, извършена по изграждането на междусистемната газова връзка с Гърция.

България получи признание за постигнатия напредък по стратегическия инфраструктурен проект и в заключителната декларация на участниците в Третата министерска среща на Консултативния съвет по Южния газов коридор, която се състоя  в Баку, Азербайджан.

 

Нашата страна е неразделна част от развитието на Южния газов коридор чрез проектите си за интерконектори Гърция - България (IGB) и Турция - България (ITB). Двата интерконектора чрез българската национална газопреносна система и газовите връзки с Румъния и Сърбия ще осигурят достъпа и на другите страни от региона на Югоизточна и Централна Европа до Южния газов коридор.

 

Проектът IGB ще направи възможна доставката на договорените за България 1 млрд. куб. метра годишно азербайджански природен газ от 2020 година нататък.

 

Междусистемната газова връзка с Гърция e и ключовото звено за реализация на инициативата на Гърция, България, Румъния и Унгария за изграждането на „Вертикален газов коридор", който ще доставя природен газ от Юг към Север.

 

 

Този коридор ще заобикаля Русия и ще тури край на руския диктат спрямо страните от Източна Европа. По този начин и България ще бъде окончателно избавена от грабливите ръце на Москва.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

SaveSaveSaveSaveSave



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190774
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575