Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
12.10.2016 06:07 - БЪЛГАРСКИТЕ ОРЪЖЕЙНИЦИ ПРЕВЗЕМАТ СВЕТА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 656 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.10.2016 06:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                           ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ



image

 

Износът на българска военна продукция е нараснал по предварителни данни с над 50% през 2015 г. спрямо предходната година и достига 640 млн. евро, като страната ни е заела позиции и на нови пазари.

За сравнение - през 2012 г. България е изнесла оръжия, боеприпаси и друга военна продукция само за 219 млн. евро, през 2013 г. износът нараства на 233 милиона евро. Казано накратко, българската оръжейна индустрия завладява света. Защо е така ли?... Ето защо:

Завод „Арсенал” произвежда смайваща гама от автомати от серията AR (Assault Rifle). Всичките са решени в черен цвят и половината им части са от специална високоустойчива пластмаса ПАС-30 (полиамидна смола).

Това не е пластмасата, с която китайците правят играчки - това е нещо много по-качествено и здраво”, обясняват представителите на „Арсенал” на изложение, проведено скоро.

Прави се пълна гама автомати, съобразени с всяка нужда и вкус. На рами под и над ложата може да се поставя оптика по желание (произведена в панагюрския „Optix”), фенерчета, лазерни мерници и гранатомети.

„Изчистеният вариант на автомата струва 650 евро. Не го продаваме без пари, но цената е толкова приемлива, че го купуват на всички континенти с изключение на остров Гренландия. Всички суровини, материали и технологии по това оръжие са български - до последния нит”, обясняват от „Арсенал”. Последно, не не най- маловажно: съвременното българско стрелково оръжие по всички показатели превъзхожда допотопното руско оръжие. Затова то се търси вече в целия свят.

„Търгуваме с много държави, които искат не само оръжия за армията, но и за полицията. Затова изделията са толкова разнообразни”, обясниха търговците на завода.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 

Save


Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190203
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575