Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.09.2016 06:17 - СТАРЧЕСКИ БРЪТВЕЖИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 343 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.09.2016 06:18


                                                         ВРЕЛИ- НЕКИПЕЛИ



image

                                                          

От години в главицата на бившия депутат и конституционен съдия Георги Mарков се е настанила една фиксидея. При всяко негово появяване на телевизонния екран той започва да хвали прелестите на Унгария и достойнствата на нейния премиер Виктор Орбан. И дрънка такива глупости, че на човек направо му прилошава...

 

Марков настървено ни внушава, че Орбан е велик човек, истински титан... Това, което непредубеденият човек вижда в Орбан, е следното: някакъв дребен хвалипръцко се пъчи и репчи безобразно, като ни залива с потоци от евтин популизъм.

 

Оказа се обаче, че този тип е доста опасен- той огражда Унгария с висока метална ограда, упражнява груба цензура върху унгарските медии и нарушава основни демократични принципи. Така например Орбан и подопечното му мнозинство внесоха наскоро нова поправка в конституцията, която е удар срещу принципите на правовата държава и гражданските свободи.

 

Новата поправка иззема част от правомощията на Конституционния съд. В бъдеще той ще има право да проверява дали даден закон противоречи на конституцията от формална, но не и от съдържателна гледна точка. Няма да е вече в неговите правомощия да проверява дали отделни разпоредби на конституцията нарушават гарантираните граждански права. За Конституционния съд ще става все по-трудно да упражнява контрол над политическата власт в страната.

 

Марков не спира да хвали и живота в Унгария. Рисува една едва ли не райска действителнот, а истината е съвсем друга.  Гостувам 3- 4 пъти в годината на мои приятели в Унгария и имам много реална предства за живота на средностатистическия унгарец.

 

Малко известен факт е, че през последните 50 години над 180 000 унгарци са се самоубили! И става все по- лошо! Унгарската статистическа служба KSH съобщи, че между 2008 и 2013 година броят на самоубийците се е увеличил с 10 %. Това означава, че поне още 1500 унгарци са посегнали на живота си.

Унгарците са обезверени, обезсърчени и отчаяни. Измъчват ги страхове и депресии. Защо ли?!...

Ами много просто, защото животът в Унгария е много тежък. За мнозина той е направо непоносим. Стандартът и качеството на живота спадат непрекъснато, шири се безработица, а тези, които работят, получават заплати далеч по- ниски от нашите.

 

Така например унгарският работник получава средно 69 000 форинта месечно, а това са 440 лева. Малко по- добре са висшистите- те получават 110 400 форинта, а това са 700 лева. На всичко отгоре  цените в Унгария са доста по- солени от нашите.

 

За да не бъда голословен, ще приведа няколко фрапантни примера. В България можеш да си купиш от „Лидл“ прочутия унгарски салам по 18 лева за килограм. Същият този салам струва в самата Унгария цели 33 лева! У нас купуваме килограм контрафиле за 7 лева, докато унгарците трябва да се наброят цели 48 лева за същия деликатес.

 

Най- страшни в Унгария обаче са режийните. За един тристаен апартамент от 90 квадратни метра отиват около 600 лева месечно! Ето защо унгарците полудяват, ето защо се самоубиват...

 

Крайно време е българските медии да отнемат думата на разни изкуфели дъртаци. Крайно време е също така да престанат с грубата дезинформация, чуждопоклонничеството и отвратителното антибългарското говорене.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 

SaveSave



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199728
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575