Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
22.08.2016 06:26 - ТОЧКА НА ДЪЛГОЛЕТИЕТО | SuperAstro.net/blog
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 697 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.08.2016 06:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                      ТАЙНИТЕ НА ИЗТОЧНАТА МЕДИЦИНА



image


Древната японска  легенда гласи: един  син  научил  от баща си за точките на дълголетие. Той ежедневно масажирал тези точки и преживял смъртта на няколко императора. Смята се, че това е един от най-старите методи за лечение на Изтока.                                                                                     

Къде се намира тази точка в нашето тяло?  Точката на дълголетието се намира под чашката на коляното. За да я намерите, покрийте коляното с дланта си. Точката се намира между края на малкия и пръст към него в вдлъбнатина между костите. .

Как да ползвате точката за здраве и  дълголетие?   Масажирайте я сутрин, преди обяд, 9 пъти с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка (9 пъти на единия крак и 9 пъти другия)- общо 10 минути дневно.

Преди началото на масажа заемете удобно седнало положение.                                                        

С ежедневен масаж на точките вечер се постига отслабване 400 до 500 грама седмично. Но не го  правете директно преди лягане,  а поне половин час по рано за  да не предизвикате безсъние. Можете да масажирате всеки ден, но най-добри резултати се постигат с масаж в началото на месеца.

Осем дни след началото на месеца, масажирайте точките както следва:   

Сутрин: последователно на всеки крак по посока на часовниковата стрелка. Това е най-ефикасното време за масаж за увеличаването на имунитета, подобряване на работата на всички органи и забавяне на процеса на стареене.  

Преди обяд: последователно на всеки крак, в посока на часовниковата стрелка, за подобряване на обхвата на тонуса, паметта, работата сърдечно-съдовата и храносмилателната система.                                  

След обяд: синхронизиране на двата крака срещу стреса, напрежението и раздразнителността при главоболие и нарушен сън.   

Вечер в обратната посока на часовниковата стрелка, последователно, на всеки крак, за подсилване на метаболизма и намаляване на телесното тегло. 

Точката на дълголетието се нарича Цу Сан Ли. Тя контролира работата на органите в долната част на тялото,  гръбначния стълб, стомашно чревния тракт, храносмилателния тракт, бъбреците и надбъбречните жлези. С помощта на масажа на тази точка може да се повиши активността на надбъбречните жлези, които са пазител на човешкото здраве. Точката на дълголетието инжектира в кръвта адреналин, хидрокортизон и други важни хормони.

                                                                                                                                                                                                          Така с масажирането на точката може да излекувате болести на храносмилането,  да превъзмогванете  последствията от инсулт,  да преодолеете тревожност и стрес. Масажът лекува:  гастрит, импотентност и запек. Той повишава имунитета и ви прави здрави и устойчиви.

Запомнете само едно: от  1 до 8 число на месеца - не се масажира!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3196851
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575