Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.06.2016 13:39 - ПУТИН НАПЪЛНИ ГАЩИТЕ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 473 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 14.06.2016 13:40


                                                             НЕМА ЛАБАВО



image

 

В ученията "Анаконда" на НАТО ще участват голям брой страни членки и съюзници-  ще се включат 27 хиляди войници от 22 държави, включително 13 хиляди от Полша, 10 хиляди от САЩ и хиляда от Великобритания.  

Политическият аспект на маневрите е също толкова значим, колкото и военният. Ученията ще се състоят от 7 до 17 юни, непосредствено преди срещата на високо равнище на НАТО във Варшава на 8-9 юли.

Големият брой участници от САЩ е свързан с прехвърлянето в Полша на 250 американски бронетранспортьора и 90 танка. Паралелно с "Анаконда" ще се състоят и учения под кодовото име "Сейба страйк" (Саблен удар), на които ще се отработва преместване на военна техника и на военнослужещи през Германия и Полша в балтийските страни, а също в Румъния и България.

В рамките на "Анаконда" са планирани и маневри "Суифт риспонс" (Бърз отговор), по време на които ще бъде извършен десант от САЩ в Европа.



image


Казано накратко, НАТО стегна като анаконда Русия в смъртоносна хватка. Това докара кремълските велможи до истинска паника. Резултатите не закъсняха...

Внезапна проверка на бойната готовност на Въоръжените сили на Русия започна по решение на руския президент и върховен главнокомандващ Владимир Путин. Тя ще продължи до 22 юни.

Това съобщи военният министър на Руската Федерация генерал Сергей Шойгу.

На проверка подлежат редица военни складове и бойна техника, а също така отделните органи на военното управление.

През първия ден на проверката ще се установи степента на бойна готовност. Предстои също така оценка на способностите на органите на военното управление при разрешаване на поставените задачи, включително по въпроси, свързани с мобилизацията.

Освен подготовката на войските по изпълнението на поставените задачи, по думите на военния министър, особено внимание ще бъде отделено на мобилизацията на Въоръжените сили, състоянието на резервните формирования, а също така военната техника и въоръжението в складовете.

Възможностите за реагиране при извънредни ситуации ще бъдат оценени в хода на проверката, добави Шойгу.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 

 

 



Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3191088
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575