Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
04.06.2016 06:10 - ИСТИНАТА ЗА "БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ"
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 743 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.06.2016 06:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                              ГЛУПАВИ ЩАМПИ И КЛИШЕТА



image

 

Създаването на впечатление, че в България обедняваме, е съвършено невярно, каза финансистът Емил Хърсев по повод на изнесените от синдикатите данни, че 2,5 милиона българи живеят в лишения, а 600 хиляди са работещите бедни в страната ни.

Ние сме в топ 1 на Европа по най-бързо нарастване на доходите от труд, работна заплата. 9% е нарастването през миналата година при 3% ръст на БВП, каза Хърсев.

Разбира се, 3-те процента не са верни - имаме 14% ръст на приходите от ДДС, 20% ръст от данъците върху печалбите на фирмите. Имаме при това увеличаващ се износ, продължи Хърсев.



image



Реалната заплата е много над брутната
. Приказката за работещите бедни е едно клише, много модерно в ЕС. В България не мисля, че този феномен трябва да се надценява. В България има дефицит на работна ръка, подчерта още Хърсев.

В интервю за “24 часа”, публикувано в понеделник, Красен Станчев от Института за пазарна икономика попита: Ако хората обедняват, защо харчат повече, защо имат повече и по-нови автомобили, пътуват с тях толкова, че има задръствания по улиците и пътищата, как с по-малко пари си пращат децата на екскурзии и училище в чужбина, купуват телевизори, смартфони и нови жилища?...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 



Тагове:   успех,   пари,   богатсво,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190127
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575